Lucian Harșovschi prezintă planul pentru parcările de reședință: Programul pentru cele 4364 de locuri de parcare a fost demarat și trecem la o etapă superioară și construim parcări de reședință supraterane VIDEO


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat la Interviurile News Bucovina că programul de amenajare a celor 4364 de locuri de parcare a fost demarat și se implementează, dar că, în același timp, se începe și programul de parcări de reședință supraterane.

Harșovschi a subliniat că timp de doi ani proiectul pacărilor de reședință a fost blocat în Consiliul Local.

„Acele parcări de reședință, 4364, le visez noaptea. Când am spus prima oară, în conferință de presă, după ce proiectul a picat în Consiliul Local că voi merge până în pânzele albe și cred în aces proiect și îl vom implementa, la doi ani de zile reușim să îl implementăm. Odată ce ne-am apucat și am dat drum acestui proiect de reabilitare și, sperăm noi, în 24 de luni vom finaliza tot municipiul Suceava, pentru că așa este normal”, a spus viceprimarul.

El a arătat că nu este foarte greu să se toarne un covor asfaltic pe o stradă, dar dacă nu sunt reabilitate și trotuarele și nu se fac parcări stânga-dreapta, degeaba se pune covor asfaltic pentru că tot pietrișul din acele parcări amenajate de ad-hoc de locatari ajunge în stradă, în canalizare.

„Programul este demarat. După ce am pus în practică acest program trecem la o fază superioară. Parcări supraetajate. Este în dezbatere publică parcarea de lângă Primăria Suceava. Este o parcare necesară pentru că e o zonă foarte aglomerată. Sunt mai multe instituții în zonă. S-a venit cu o parcare supraetajată cu 236 de locuri de parcare”, a spus viceprimarul.

Lucian Harșovschi a arătat că este o parcare binevenită, dar că va trebui atenție în ceea ce privește impactul arhitectural ca să nu fie urâțită zona.

„Va fi o parcare verde, cu un lateral îmbrăcat cu o plantă verde tot timpul anului”, a spus viceprimarul.

El a explicat că în astfel de cazuri proiectantul vine cu soluția, iar cei din administrație trebuie să și-o asume și să meargă cu ea mai departe.

Lucian Harșovschi este convins că reacția sucevenilor va fi pozitivă în ceea ce privește acest proiect pentru e nevoie de mai multe parcări în municipiul Suceava.

„Suntem deficitari în ceea ce privește terenul”, a spus viceprimarul care a amintit de disputa care a existat atunci când s-a propus realizarea cu fonduri europene a unei grădinițe în cureta Școlii nr. 9.

„Pentru parcări supraterane, vom găsi locuri în zona Dimelectronic, Cartodromului, în zona Pieței Mari”, a spus Lucian Harșovschi.

El a arătat că toate investițiile sunt pe un proiect bine stabilit care a început în 2012 cu reabilitarea arterei principale  după care cu Bulevardul George Enescu, cu străzile Universității, Traian Vuia, iar după ce s-au modernizat arterele principale s-a intrat în cartiere.

„Facem toate străduțele cu asfalt și inclusiv parcări. Urmează etapa parcărilor de reședință, inclusiv supraterane. Toate sunt calculate. Le place unora să critice, dar toate sunt gândite.Se fac în funcție de priorități și în funcție de bani”, a spus viceprimarul.

El a adăugat că dacă ar fi mai mulți bani în bugetul local ar fi mult mai bine în municipiul Suceava.

„De aceea ne bazăm foarte mult pe fonduri europene. În momentul de față nu avem un Guvern prieten la București. E mai mult ostil, decât neutru. Nu primim nicio finanțare”, a spus Harșovschi care a exemplificat cu situația privind sala polivalentă care ar trebui finanțată prin Compania Națională de Investiții. (T.B.)


Intră acum și în grupul de