CJ Suceava aprobă amenajarea cu 4,5 milioane de euro a unui Laborator de Medicină Nucleară la Spitalul Județean Suceava. Flutur: Este o investiție mare și va rezolva multe dintre problemele pacienților din județul Suceava care se programează acum la Cluj, Tg. Mureș sau Iași


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat, marți, amenajarea Laboratorului de Medicină Nucleară din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava cu suma de 22,2 milioane de lei.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a inițiat proiectul de hotărâre, a declarat că acest Laborator de Medicină Nucleară ce va fi înfiinat în cadrul SJU Suceava în spațiile rămase libere după ce Ambulatoriul Integrat se va muta în noua clădire, va avea o suprafață de 344 de mp.

Finanțarea înființării Laboratorului de Medicină Nucleară are componenta de construcții-montaj de 8,4 milioane de lei, iar diferența de circa 14 milioane de lei sunt dotări.

„Este o investiție mare care va rezolva multe dintre problemele pacienților din județul Suceava. Se adresează diferitelor categorii de boli, că vorbim de reumatologie, oncologie în primul rând, cu acele dotări PET CT, SPET CT, cu spații amenajate pentru un număr foarte mare de pacienți care acum se programează la Cluj, la Tg. Mureș sau la Iași și cred că e un lucru foarte bun care se face la Spitalul Județean Suceava”, a spus președintele Flutur.

Consiliul Județean Suceava a votat, în unanimitate, realizarea acestei investiții.


Intră acum și în grupul de