Zonele hașurate în galben din preajma platformelor de depozitare a gunoiului vor putea fi folosite pentru parcarea mașinilor după un anumit orar. Lucian Harșovschi: Noi nu vrem să reducem locurile de parcare ci să creăm parcări


Intră acum și în grupul de

 Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat la Interviurile News Bucovina că proiectul de implementare a noilor platforme de colectare a deșeurilor se desfășoară corespunzător și că foarte mulți suceveni au înțeles necesitatea colectării selective, ceea ce este un lucru bun pentru că doresc un mediu curat.

El a spus că sunt deja implementate cele o sută de puncte de colectare semi-îngropate, iar de la 1 octombrie se  începe montarea celor îngropate.

Viceprimarul a explicat că dacă până acum, în zonele de colectare a deșeurilor, existau șase-opt containere pe roți de 1,1 mc., acum sunt minim trei astfel de containere semi-îngropate, fiecare de 3 mc. „Este mai mult decât era înainte și avem și cu 18 mc pentru că sunt și câte șase containere semi-îngropate”, a spus viceprimarul.

El a arătat că suceveanul nu trebuie decât să ridice capacul negru să arunce gunoiul menajer sau galben, să arunce gunoiul reciclabil.

„99 la sută dintre suceveni sunt oameni de bună credință și le mulțumesc pentru implicare. Dar acel 1 la sută dacă aruncă lângă, mai vine și altul și aruncă lângă și îți vine la un moment dat să te întrebi dacă nu se știe cum să se arunce la gunoi”, a spus Lucian Harșovschi.

El a arătat că sunt 40 de angajați ai Primăriei care se vor ocupa de această problemă și că vor merge la punctele de colectare pentru a vedea dacă sucevenii fac colectare selectivă.

„Voi merge și eu. Mi-e mie rușine de rușinea lui când îl vezi că are un sac pe care îl pune în coșul care nu trebuie.Îi rog pe suceveni să ridice capacul. Dacă e plin să pună în celălalt”, a spus viceprimarul.

El a menționat că au fost probleme la ridicarea deșeurilor de pe platformele semi-îngropate și că pentru a păstra loc autotutilitarelor are ridică deșeurilor au fost realizate acele marcaje galbene pentru a nu se parca.

„După o lună-o lună jumătate, vom vedea care este orarul în care se ridică gunoiul și vom pune plăcuțe cu orarul pentru ca, în rest, să dăm posibilitatea să parcheze. Dar până atunci să se respecte codul rutier. Noi nu vrem să reducem locurile de parcare ci să creăm, dar până atunci să nu blocheze că vor fi vecinii supărați”, a spus Harșovschi

„E un proiect la care am ținut și cred în el și cred că, ușor-ușor, va fi mult mai bine”, a subliniat viceprimarul.

El a mai spus că a fost achiziționată și o mașină specializată pentru fi spălate aceste puncte de colectare pentru ca suceveanul să aibă toate condițiile.

„Aceste condiții încep de la noi: să colectăm și să depozităm corect, pentru că până la urmă e pentru noi, pentru copiii noștri, pentru ca să avem un mediu curat”, a conchis Harșovschi.


Intră acum și în grupul de