Un bărbat a fost prins transportând țigări de contrabandă în valoare de aproape 7.000 lei. Mașina acestuia, în valoare de 10.000 euro, a fost indisponibilizată


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, în urma unui control în trafic, pachete cu țigări de contrabandă, destinate pieței negre din România.

Marți, după amiaza, o patrulă a poliției a oprit pentru control autovehiculul Mercedes Sprinter, care se deplasa din Suceava spre Târgu Neamț.

În urma verificării documentelor autovehiculului, polițiștii au constat că nu există asigurare obligatorie auto, iar șoferul, un bărbat de 43 de ani din județul Neamț, nu posedă documentele de identitate.

Procedând la verificarea interiorului autovehiculului au identificat în spațiul de depozitare o cutie de carton în care erau mai multe pachete de țigarete de proveniență extra-comunitară, fapt pentru care au solicitat o platformă auto, au sigilat autovehiculul Mercedes Sprinter si l-au dus la sediul Politiei Fălticeni, de unde verificările au fost continuate de către polițiștii din cadrul IPJ Suceava – SICE – Compartimentul Fălticeni.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunii de „contrabandă”, după care s-a procedat la inventarierea țigaretelor identificate în autovehicul, constatându-se că sunt 500 pachete țigarete marca Stolicnîe, de proveniență extra-comunitară. Prejudiciul în cauză este de aproximativ 6750 lei.

Țigaretele identificate au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor și au fost tratate criminalistic. Totodată, s-a dispus indisponibilizarea si ridicarea autovehiculului Mercedes Sprinter, în valoare de aproximativ 10.000 euro.


Intră acum și în grupul de