Adolescent de 14 ani înecat în Siret, căutat de pompieri în zona Bursuceni


Intră acum și în grupul de

Primul scăldat din acest an pentru mezinul de 14 ani, al unei familii din Bursuceni a fost fatal, adolescentul decedând sub ochii fratelui mai mare, care a încercat să-l scoată din valurile râului, dar nu a reuşit. Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava şi oamenii din sat încearcă de două zile să dea de trupul neînsufleţit al minorului.

Băiatul a fost înghiţit de ape chiar sub ochii fratelui care acum nu-şi poate ierta că l-a lăsat să moară. Oamenii din sat au pus un colac şi o lumânare în zona în care cred că se află copilul.

Adolescentul a fost joi, la şcoală şi a susţinut teza unică la istorie. Elev în clasa a VIII-a fiind, abia a aşteptat să se termine orele. Căldura l-a îmbiat să meargă la o baie şi asta a şi făcut, împreună cu fratele de 18 ani şi un coleg de clasă.

Ajunşi pe malul râului Siret, cei trei nu au stat pe gânduri şi s-au pregătit de scăldat. Primul care a intrat în apă, chiar dacă nu ştia să înoate a fost băiatul de 14 ani. În câteva momente, a fost tras de curenţii de apă la fund, în zonă fiind goluri după escavaţiile făcute de balastiera din zonă, pentru exploatarea agregatelor minerale, şi nu a mai ieşit.

În ajutorul familiei au venit şi pompierii suceveni, anunţaţi de accident de o persoană de pe malul celălalt, care a auzit strigate de ajutor şi a bănuit că e vorba de cineva care se îneacă. Nici aceştia nu au reuşit mare lucru, până vineri după-amiază trupul băiatului nefiind încă găsit.

Pentru că în zonă s-a prăbuşit un pod anul trecut în apă, toţi speră ca băiatul să fie prins între fiarele contorsionate ale structurii şi să-l găsească. În ajutor au fost aduse şi două tractoare şi un escavator care încearcă să scoată dărâmăturile din râu.

Pompierii suceveni avertizează părinţii să aibă mai multă grijă de copii odată cu începerea sezonului estival. „Tragem un semnal de alarmă pe această cale ca odată cu începerea sezonului estival părinţii să aibă o grijă mai mare în ceea ce priveşte supravegherea copiilor, mai ales când se află pe lângă ape curgătoare”, spune ofiţerul relaţii publice din cadrul ISU „Bucovina” Suceava, Dan Baltaru.

Familia minorului şi-a pierdut toate speranţele în ce priveşte găsirea în viaţă a adolescentului, dar speră ca măcar corpul neînsufleţit al acestuia să fie găsit pentru a putea fi înmormântat creştineşte.


Intră acum și în grupul de