Minor aflat în plasament la o familie din Liteni, înecat în râul Suceava


Intră acum și în grupul de

Un copil aflat în asistenţă maternală în oraşul Liteni s-a înecat joi după-amiază. „În cursul zilei de 21.05.2009, în jurul orelor 17.00 am fost informaţi că a decedat un copil aflat în reţeaua noastră de asistenţi maternali profesionşti de pe raza localităţii Liteni. Copilul s-a dus la scăldat împreună cu alţi doi copii şi, potrivit primelor concluzii, s-a înecat. Împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava vom demara o anchetă pentru a afla cauzele evenimentului iar autopsia va stabili cu exactitate cauzele decesului”, precizează directorul de asistenţă maternală, Marius Botârcă.

Rafael C., în vârstă de 14 ani, se afla în asistenţă maternală de 6 ani la o familie din oraşul Liteni. Adolescentul trebuia ca joi, după ore să meargă la antrenamentul de fotbal, dar s-a răzgândit şi s-a dus la scăldat în râul Siret, împreună cu alţi copii.

Odată intrat în apă, minorul a făcut un stop cardio-respirator. Acesta a fost scos din apă de persoanele aflate pe celălalt mal al râului.


Intră acum și în grupul de