Fiii risipitori ai PNL sunt aşteptaţi să revină în partid înainte ca Traian Băsescu să eşueze în toamnă


Intră acum și în grupul de

Liderul naţional al liberalilor, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Suceava, că eventualele reîntoarceri în PNL ale foştilor liberali care au optat să plece la PD-L vor fi discutate caz cu caz, numai dacă aceste intenţii vor fi exprimate înainte ca Traian Băsescu să piardă alegerile prezidenţiale. „Dacă cei care au plecat realizează acum, când au venit la guvernare, cât de mincinoase au fost şi promisiunile PD şi ale lui Traian Băsescu, realizează în ce eroare şi în ce fundătură au intrat prin alianţa care le-a fost impusă de către Traian Băsescu, cu PSD şi realizează situaţia absolut jenantă în care se află, realizează că această cale pe care au pornit, să zicem din convingere, e greşită, pot acum să reacţioneze în consecinţă”, a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat că dacă „aceste idei le vor veni după căderea lui Traian Băsescu”, după ce acesta nu va mai fi preşedinte, nimeni din PNL nu îi va mai crede adăugând că „odată şi odată trebuie pus capăt acestui navetism oportunist care stârneşte tot felul de puseuri doctrinare în funcţie de situaţia politică şi de cine e la putere”.

El a mai spus că foştii colegi care au părăsit PNL „s-au angajat la un stăpân pe care fie nu-l cunoşteau fie l-au subestimat”. Antonescu a făcut referire la Valeriu Stoica, arătând că acesta s-a înşelat dacă a presupus că „la curtea domnului Băsescu va fi vreodată investit cu proiectul reconstrucţiei dreptei”.

La rândul său, vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian, a spus că fracţiunea liberală care a format PLD era menită să substituie PNL în Alianţa DA, proiect care nu a reuşit, iar după fuziunea PD cu PLD, oamenii care „asumau autenticul liberalism în momentul când au ieşit din PNL s-au trezit coloana a cincea a lui Traian Băsescu în noul PD-L”. „Îmi pare rău să o spun, dar cei mai necondiţionaţi supuşi, cei mai servili supuşi ai lui Traian Băsescu în PD-L sunt tocmai foştii noştri colegi”, a spus Vosganian, care crede că din cauza situaţiei lamentabile în care se află, pentru ei „ar fi probabil o izbăvire întoarcerea la PNL”.

El a arătat că relaţiile interumane pot fi ca plastilina şi să se lege, dar şi ca ebonita, fiind foarte greu, odată rupte, să le aşezi la loc, şi „în nici un caz, cum îşi închipuie unii, pe poziţiile pe care erau când au plecat”.


Intră acum și în grupul de