Peste 900 de persoane au donat sânge în cadrul campanie comune româno-ucrainene


Intră acum și în grupul de

În cadrul campaniei de donare de sânge „Europa pentru TINE! Tu pentru VIAȚĂ! Fii DONATOR!”, oraganizată cu prilejul Zilei Cooperării Europene, 930 de persoane din România și Ucraina au mers la nouă centre de transfuzie participante în cadrul campaniei și au contribuit la donarea a peste 350 de litri de sânge care vor fi folosiți pentru salvarea celor care au nevoie urgent de acest ajutor.

Campania s-a derulat în perioada 18-20 septembrie 2019, în județele Tulcea, Botoșani, Suceava, Baia Mare și Satu Mare (din România) și la Cernăuți, Ivano-Frankivsk, Uzhorod și Odessa (în Ucraina) şi a marcat Ziua Cooperării Europene 2019, sărbătorită în fiecare an pe data de 21 septembrie de statele care derulează programe de cooperare transfrontalieră finanțate de Uniunea Europeană.

Anterior, am scris în detaliu despre această campanie.

Potrivit organizatorilor, printre donatori s-au numărat oamenii din comunitățile locale care au considerat important să facă un efort vital pentru semenii lor, dar s-au mai aflat și reprezentanți ai Jandarmeriei, ai serviciilor de intervenție în situații de urgență sau funcționari din cadrul autorităților publice locale.

Pentru a răsplăti efortul participanților, Programul România-Ucraina a organizat o tombolă, premiile constând în nouă biciclete MTB, acordate câte unui donator din fiecare centru de transfuzie. Extragerea numelor câștigătorilor a fost realizată live, pe pagina de Facebook a programului, ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020, joi, 26 septembrie, aceștia urmând a fi informați și direct de către organizatori în intervalul 26 septembrie-4 octombrie 2019, arată comunicatul organizatorilor.


Intră acum și în grupul de