Primarul Sucevei, Ion Lungu: Darea în funcțiune a rutei ocolitoare 1 este un vis devenit realitate. Ca urmare a intervențiilor pe care le-am făcut în calitate de primar am obținut aprobarea construirii acestei rute ocolitoare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, vineri, că pentru el astăzi un vis a devenit realitate, respectiv darea în funcțiune a Rutei ocolitoare nr.1 a Municipiului Suceava.

„Ca urmare a intervențiilor pe care le-am făcut în calitate de primar, la sfârșitul anului 2006, la Ministerul Transporturilor, am obținut aprobarea construirii acestei rute ocolitoare.Era prima rută ocolitoare aprobată în Moldova, înaintea Iașului, Bacăului etc”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că a avut privilegiul ca împreună cu proiectantul desemnat de Guvern, firma Consitrans SRL București, să stabilească la pas traseul rutei ocolitoare.

„Era unul impunător: 12 poduri (dintre care unul peste râul Suceava), 2 pasaje peste calea ferată, 4 viaducte cu o lungime de 13,17 km. După aprobare, cei de la Ministerul Transporturilor au modificat proiectul, ei fiind titularul investiției, iar Municipiul Suceava beneficiarul, fiind scurtată de la 13,17 la 12,4 km. Au făcut modificări la intersecții și poduri (inclusiv sensul giratoriu de la zidul morții).”, a explicat Ion Lungu.

Primarul a apreciat că este bine că s-a finalizat acest proiect.

„Mai bine mai târziu decât niciodată. Dacă firma Collas din Franța nu pleca din România (datorită unui conflict apărut între aceștia și Guvern) ruta era finalizată cu mult timp în urmă. Felicitări tuturor celor care au contribuit la această lucrare măreață (fără a exagera) pentru orașul nostru”, a spus Lungu.

El a arătat că este nevoie de realizarea rutei alternative Suceava-Botoșani (la care este ridicat podul) și ruta ocolitoare nr.2, pe varianta Cumpăratura-Ipotești-Tișăuți-Salcea DN29, spre Botoșani, la care Primăria Suceava lucrează împreună cu Banca Mondială pentru obținerea finanțării.


Intră acum și în grupul de