Podul peste râul Suceava de la Verești a fost dat în folosință la două luni de la începerea lucrărilor. Flutur: A fost o lucrare delicată// VIDEO


Intră acum și în grupul de

Podul peste râul Suceava de pe drumul județean care face legătura între Udești și Verești a fost dat în folosință, vineri, la două luni de la începerea lucrărilor.

„Așa cum promiteam, la sfârșitul lunii septembrie redeschidem circulația pe podul de la Verești. Mă bucur că s-a finalizat această lucrare care a durat două luni, de la sfârșitul lunii iulie la sfârșitul lunii septembrie”, a spus Gheorghe Flutur.

El a menționat că a fost o lucrare delicată pentru că autoritățile județene au fost obligate să găsească firme care să aibă dispozitivul necesar ridicării tablierului podului care a cedat, ai ales că era o greutate de 300 de tone.

Președintele Flutur a arătat că a durat amplasarea acestui dispozitiv.

Lucrarea a costat 1,6 milioane de lei, a fost finalizată și urmează să se realizeze marcajul.

El a subliniat importanța acestui pod care face legătura între Udești și Verești și zonele adiacente, dar și legătura cu Aeroportul Suceava.

„Mă bucur că s-au ținut de cuvânt constructorii”, a spus Flutur.

Podul a fost construit în 1965,  are o lungime de 200 de metri și lățimea de 7,5 metri, iar prin modernizare vor putea circula camioane cu încărcătura de 60 de tone.

De menționat că prima mașină care a trecut pe pod a fost cea în care se afla managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, care a spus că se afla întâmplător în zonă pentru că a mers după materiale necesare spitalului.


Intră acum și în grupul de