Marian Andronache, plăcut suprins de firma care a lucrat la noul pod peste râul Suceava și care a devansat termenul de predare cu un an: Se pare că știe ce face, știe să lucreze. A lucrat foarte bine


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Marian Andronache a declarat la Interviurile News Bucovina că în ceea ce privește proiectul noului pod peste râul Suceava este o investiție care a mers foarte bine.

„De un an jumătate-doi ani, avem mari probleme cu constructorii. Ori nu se prezintă la licitații, ori dacă se prezintă nu se țin de acel contract încheiat și motivul ar fi 95 la sută lipsa forței de muncă. Câștigă și, dintr-o dată, nu au cu cine lucra”, a spus viceprimarul.

Andronache a spus că autoritățile locale sucevene au fost, la început, sceptice privind firma din Botoșani care a câștigat licitația pentru că a mai avut o experiență cu o firmă din Botoșani care nu a terminat gardul la cimitir, o lucrare foarte ușoară, și a trebuit să se rezilieze contractul și să fie finalizată lucrarea cu altă firmă.

„Firma asta se pare că știe ce face, știe să lucreze, a lucrat foarte bine, iar termenul contractual este undeva la anul prin octombrie, noiembrie, dar poate să-l termine cu ușurință în noiembrie anul acesta. Mai au de turnat calea de rulare, beton, asfalt, să racordeze platforma podului la drum și să facă apărările de maluri, lucru care nu va dura foare mult. Ce a fost mai greu a trecut. Au avut noroc că nici nu a fost un an foarte ploios și nu a stricat apa lucrările din albia râului Suceava. Totul este executat și vor da drum la apă să circule și ei pot lucra pe uscat”, a spus viceprimarul.

El a arătat că, în paralel, s-a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate pentru tronsonul 1 al șoselei corespunzătoare de la Lukoil până la pod și că urmează aceeași procedură și pentru tronsonul doi până la Plopeni unde ar putea fi o problemă pentru că se trece calea ferată.

„Să vedem cum reușim cu banii la anul. Dacă va fi prins pe un PNDL va fi mai ușor. Sperăm să avem și un alt guvern și atunci banii vor veni mai ușor”, a mai spus viceprimarul


Intră acum și în grupul de