Obiectivul viceprimarului Marian Andronche de a moderniza toate locurile de joacă din oraș aproape atins: Mai rămân pentru anul viitor 15 locuri de joacă de modernizat


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Marian Andronache a declarat la Interviurile News Bucovina că o mare parte din ceea ce și-a propus a fost realizat în cursul anului 2019, dar că unele proiecte au fost tergiversate  de proceduri, licitații și  contestații.

„Vreau ca locurile de joacă din Suceava să fie modernizate în totalitate pentru siguranța copiilor, lucru care trebuia să se întâmple de foarte mult timp. Normele europene spun altceva. Nu mai ai voie să folosești locuri de joacă cu metal, periculoase. Spun că ne-am apropiat. Avem în momentul acesta 45 de locuri de joacă modernizate, un studiu de fezabilitate în curs cu alte zece locuri de joacă ce se vor moderniza. Aici aș fi vrut să se întâmple anul acesta, dar se lucrează la studiu care, probabil, se va aproba în ședința din octombrie și nu știu dacă va mai fi timpul necesar pentru licitație și execuție. Execuția nu durează mult, două săptămâni. Se mișcă foarte repede firmele la așa ceva, numai depinde cât de repede va veni zăpada”, a spus viceprimarul.

Andronache a precizat că mai rămân încă 15 locuri de joacă de modernizat anul viitor.

„În paralel mai sunt locuri de joacă modernizate, dar au suprafețe cu pietriș, dar trebuie cauciucate pentru că asta e suprafața care place sucevenilor și e normal să fie așa”, a spus viceprimarul.

Marian Andronache a mai arătat că și la Zona de agrement nu s-au prezentat firme care să execute noile investiții prevăzute.

„Zona de agrement a fost în primul an de funcționare invadată de suceveni. A avut un aflux considerabil. Anul acesta nu a mai fost același aflux. Oamenii vor să mai fie ceva acolo. De aceea am făcut proiectul pentru tiroliene, piste de bowling. Din păcate a fost scos de două ori la licitație, dar nu s-a prezentat nimeni”, a spus viceprimarul.

El a apreciat că nu e problema de preț ci pentru că greoaie procedura de autorizare a tirolienelor.

„ Autorizarea se obține foarte greu și constructorii nu intră la licitații pentru că procedurile de autorizare sunt foare greoaie”, a explicat viceprimarul.

El a spus că se va mai încerca scoaterea la licitație a acestui proiect, iar dacă nu se vor prezenta firme există posibilitatea să se găsească altfel de atracții care să fie amenajate pentru suceveni.


Intră acum și în grupul de