Peste 500 de copii suceveni au participat la acţiunea ,,Verde la educaţie pentru circulaţie” desfășurată în parcările Lidl din județ


Intră acum și în grupul de

Peste 500 de copii şi aproape 300 de părinţi au participat în data de 28 septembrie, între orele 11.00 şi 13.00, la un curs de educație rutieră, susținut de Poliția Română în parcările de pe raza judeţului aparţinând unui hypermarket. Copiii, dar şi părinţii au avut ocazia să învețe cum pot deveni pietoni exemplari și cum pot preveni accidentele rutiere.

           Poliția Română și Lidl continuă educația rutieră prin campania națională „Verde la educație pentru circulație”, un proiect adresat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, pentru al șaptelea an consecutiv.

La nivelul judeţului Suceava au fost organizate 7 astfel de activităţi: 2 în municipiul Suceava, 1 în municipiul Fălticeni, 1 în municipiul Rădăuţi, 1 în municipiul Vatra Dornei, 1 în municipiul Câmpulung Moldovenesc și 1 în orașul Gura Humorului, în locaţiile special amenajate din parcările magazinelor Lidl.

20 de poliţişti rutieri şi din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au participat la evenimente şi au organizat activităţi interactive cu copiii.

Alături de părinți, cei mici au aflat de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte pe drumul către școală, locul de joacă sau către casă, inclusiv semnificația semnelor de circulație.

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate orășele miniaturale, unde copiii au aplicat cele învățate de la polițiști, pentru a demonstra că pot deveni pietoni responsabili.

Noutatea evenimentului „Verde la educație pentru circulație” de anul acesta a constat în jocul „Surprize sau amenzi?”, care i-a ajutat pe cei mici să asimileze, prin joc și premii, regulile de circulație explicate de reprezentanții Poliției Române.

Astfel, după ce polițiștii le-au explicat copiilor și părinților regulile de circulație, au fost adresate participanților întrebări. Polițiștii au apreciat răspunsurile printr-o pancartă cu „Surpriză” pentru cei care au oferit informațiile corecte și cu „Amendă” pentru cei care trebuie să mai recapituleze regulile, încurajându-i pe cei mici să revină cu răspunsul bun. La finalul lecției, toți copiii au primit premii și au fost declarați „absolvenți” ai cursului.

Un factor determinant în reducerea numărului de accidente rutiere cu implicarea copiilor îl reprezintă conștientizarea de către aceștia, pe termen lung, a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație, conduită ce se naște și se dezvoltă prin activități educative, încă  de la vârste fragede.

În cadrul acestui eveniment, polițiștii suceveni au finalizat și campania ,,Recapitulare la Siguranță”, scopul acesteia fiind aprofundarea de către tineri a regulilor de conviețuire socială și adoptarea unui comportament preventiv în condițiile debutului anului școlar 2019/2020.

Le urăm încă o dată elevilor un an școlar plin de succese, un an școlar în siguranță!


Intră acum și în grupul de