Amenzi cu grămada pentru viteză şi lipsa centurii de siguranţă

Cadrele Serviciului de Poliţie Rutieră şi ale formaţiunilor de profil din teritoriu, au efectuat sâmbătă şi duminică, o serie de controale în trafic în scopul prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de consumul de alcool şi excesul de viteză, de către conducătorii de autovehicule. Potrivi IPJ Suceava, au fost constatate 6 infracţiuni la regimul circulaţiei, dintre care 3 de conducerea sub influenţa alcoolului, una de conducere a unui autoturism neînmatriculat, una de conducere fără permis de conducere corespunzător şi una de conducere cu permisul de conducere suspendat.

Poliţiştii au reţinut 4 permise de conducere, respectiv unul pentru depăşire neregulamentară şi 3 pentru depăşirea regimului legal de vitează şi 5 certificate de înmatriculare, din care 4 pentru lipsă I.T.P. şi 1 pentru lipsă R.C.A.

Au fost aplicate 373 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 34.380 lei, din care: 129 viteză, 1 depăşire, 12 defecţiuni, 2 lipsă I.T.P., 1 lipsă R.C.A., 75 centuri, 15 telefon mobil, 17 lumini D.N., 3 marcaj continuu, 5 acces interzis, 7 încălcare indicator obligare, 16 opriri/staţionări şi 39 alte abateri. Totodată, au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale şi altor categorii de participanţi la trafic: 12 pietoni, 15 căruţaşi, 21 mopede şi 3 biciclişti.

Astfel C. Cristinel, în vârstă de 23 ani, din comuna Poiana-Stampei, judeţul Suceava, a condus un autoturism pe strada Unirii din municipiul Vatra-Dornei, judeţul Suceava, în timp ce se afla în perioada de suspendare a dreptului de a conduce, iar H. Gabriela, de 43 ani, din municipiul Iaşi, judeţul Iaşi, a condus un autoturism pe DN 2E, în localitatea Clit, judeţul Suceava cu o viteză de 104 km/h..