Acasă Actualitate Ion Lungu lansează în dezbatere un proiect de reamenajare a zonei Parcului...

Ion Lungu lansează în dezbatere un proiect de reamenajare a zonei Parcului Șipote: Funicular pentru acces la Cetatea de Scaun, o roată panoramă și inscripția „Ador Suceava”


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, duminică, inițierea unui proiect de reamenajare a zonei Parcului Șipote, dar și a zonei adiacente.

El a spus că este în curs de realizare documentația pentru proiectul „Reabilitare Parc Șipote, Studiu de fezabilitate și Proiect tehnic” cu fonduri europene care se va realiza în zona cuprinsă între Cetatea de Scaun a Sucevei pâna jos la restaurantul Mc.Donalds.



Primarul a precizat că va propune proiectantului să includă în proiect montarea unui funicular, precum cel din imaginea de mai jos în condițiile în care proiectul realizării unei telegondole nu a putut fi implementat din cauză că distanța este prea scurt, de jos până sus la Cetatea de Scaun.

Mai mult, pe platoul cetății, în parcarea care aparține municipalității el a propus amenajarea acesteia și să se monteze o Roată Panoramă, de înălțime medie, cu 30 de cabine, iluminată pe timp de noapte, aproximativ cum este cea din imaginile de mai jos care este montată în orașul Olbia din Sardinia, de unde se poate admira panorama orașului.

Totodată, primarul Sucevei a anunțat că în partea  de jos, în spatele clădirii Mc.Donalds, pentru a transmite iubirea față de oraș, să fie montat, la fel ca în multe locuri din țară și din străinătate, un panou cu inscripția „Ador Suceava” care va fi iluminat pe timp de noapte.

Primarul Ion Lungu menționează că așteaptă punctul de vedere al sucevenilor privind aceste amenajări.(T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version