Drumul Izvorul Alb-Rarău intră în modernizare. Flutur: Este un drum exclusiv turistic, unul dintre cele mai pitorești trasee din țară. Sunt convins că Rarăul va deveni cel mai vizitat templu muntos al Bucovinei

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur,  a participat, luni, la predarea către constructor, Calcarul SA, a drumului județean Izvorul Alb- Rarău care intră în modernizare.

El a spus că vor fi modernizați 7,67 km de la baza pârtiei de schi și până la Pietrele Doamnei din Masivul Rarău.

„Este vechiul drum județean până la Cabana Rarău”, a spus Flutur care a menționat că proiectul de modernizarea prevede două straturi de asfalt.

Potrivit președintelui Flutur drumul va fi exclusiv turistic, cu limită de greutate de 3,5 tone.

Primii trei kilometri ai drumului, până la Schitul Rarău, vor fi cu două benzi, iar apoi se va continua cu o singură bandă prevăzută cu stații de încrucișare.

Panta medie a drumului este de 8-9 grade și are porțiuni destul de abrupte, a spus Flutur care a menționat că proiectantul și constructorul au găsit soluții pentru accesul mașinilor mici, a mașinilor de teren și autoutilitarelor atât pe timp de iarnă cât și vara.

„A durat destul de mult obținerea avizelor de mediu și Natura 2000, dar sunt bucuros că pot aloca o sumă de 4,5 milioane de euro din bugetul CJ Suceava pentru unul dintre cele mai pitorești trasee turistice din Bucovina și din țară”, a spus Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a menționat că acest drum va pune în valoare și mai mult pârtia de schi din Rarău unde numai în primele 3 luni ale acestui an au fost peste 50.000 de turiști.

El este convins că mulți dintre cei care vor veni la schi vor urca și pe Masivul Rarău.

„Acest drum asigură circuite atât cu drumul județean care vine prin Pojorâta, modernizat în primul meu mandat de președinte, dar și cel care merge pe Valea Bistriței spre Chiril. Masivul Rarău va putea fi vizitat din trei direcții”, a menționat Gheorghe Flutur.

El a subliniat că prin această investiție se va fluidiza traficul rutier în zonă și va duce la creșterea numărului de vizitatori în perioada următoare în Masivul Rarău.

„Sunt convins că Rarăul va deveni cel mai vizitat templu muntos al Bucovinei”, a conchis Gheorghe Flutur.(T.B.)