Primarul Ion Lungu lansează noua sesiune de propuneri de proiecte ale sucevenilor în valoare de un milion de euro prin bugetul participativ. Proiectele inițiate în ultimii doi ani au fost implementate sau sunt în implementare, iar Primăria Suceava este în top trei primării din țară privind transparența bugetară


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că din 14 octombrie vor putea fi înregistrate pe site-ul Primăriei Suceava la secțiunea dedicată special, proiectele sucevenilor pentru bugetul participativ 2020, în valoare de un milion de euro.

Perioada de propuneri de proiecte se încheie în data de 15 noiembrie, iar analiza lor va fi făcută de specialiștii Primăriei în perioada 18-22 noiembrie, urmând ca sesiunea de votare să fie în perioada 25-29 noiembrie.

Ulterior, în perioada 2-13 decembrie se va realiza selecția finală, iar în data de 15 decembrie vor fi anunțate proiectele în valoare de un milion de euro care vor fi incluse la finanțare în bugetul anului 2020.

Primarul Ion Lungu a spus că acest mod de a realiza proiecte propuse și votate de suceveni a adus Primăriei Suceava locul trei într-o competiție cu celelalte primării din țară în ceea ce privește transparența, după Alba Iulia și Arad.

Lungu a mai arătat că este pentru al treilea an la rând când se realizează un asemenea proiect  prin care sunt finanțate propuneri votate de suceveni și  a subliniat că proiectele avizate sunt realizate.

El a recunoscut că nu pot fi toate proiectele realizate în anul respectiv pentru că sunt de parcurs mai multe proceduri, dar că unele proiecte inițiate în 2017 au fost puse în practică în 2018 și 2019, altele din 2018 sunt în implementare și vor fi finalizate în acest an sau anul viitor.(T.B.)

Primarul Sucevei in conferința de presa

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 1. Oktober 2019

Intră acum și în grupul de