Gheorghe Flutur a cerut firmei care reabilitează drumul Mănăstirea Humorului-Pleșa-Solonețu Nou să suplimenteze numărul de lucrători pentru accelerarea lucrărilor: Vom avea reabilitat un drum care va scurta cu 15 km distanța Gura Humorului – Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, miercuri, împreună cu reprezentantul constructorului și cu cei de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava,  o întâlnire și o analiză pe șantierul lucrărilor de reabilitare a drumului Mănăstirea Humorului – Pleșa – Solonețu Nou.

„Am solicitat constructorului să aducă mai mulți lucrători pe acest șantier pentru că timpul permite”, a spus Flutur.

El a menționat că zilele următoare se vor executa rigole, casete de colectare a apelor pe o lungime de 2 kilometri, pe ambele parți ale drumului, pe sectorul cu pantă mare, între Pleșa și Solonețu Nou, iar apoi urmează celelalte lucrări de amenajare, nivelare, pietruire, tasare.

„Amintesc faptul că în primăvară am reabilitat tronsonul care începe de la limita orașului Gura Humorului și până la Pleșa. Odată cu finalizarea tronsonului Pleșa – Solonețu Nou vom avea reabilitat un drum, Gura Humorului – Mânăstirea Humorului – Pleșa – Solonețu Nou, care va scurta cu 15 km distanța Gura Humorului – Rădăuți. Va fi, de asemenea, o bună soluție pentru aerisirea traficului pe zona Gura Humorului – Cacica în perioadele de vârf”, a declarat președintele Flutur.

El a subliniat că acest drum va fi unul turistic foarte important, care va face legătura între Mănăstirea Humorului, monument UNESCO, cu Salina și Basilica Minor de la Cacica.

„Urmează ca pe acest traseu să fie realizate parcări și executate marcaje.Deschiderea acestui drum înseamnă și o scoatere din izolare a celor două sate, Pleșa si Solonețu Nou. O promisiune onorată față de populația de aici, cu pondere semnificativă  de etnie poloneză”, a conchis președintele Gheorghe Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de