Restaurarea Școlii din Securiceni, veche de peste 150 de ani, a fost inaugurată la Muzeul Satului Bucovinean de președintele Gheorghe Flutur:Au fost resconstruite și amenajate cancelaria, locuința învățătorului și două săli de clasă


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, joi, la Muzeul Satului Bucovinean, la inaugurarea unui nou obiectiv de arhitectură populară, Școala Securiceni din comuna Udești, construcție din lemn, veche de peste 150 de ani,  care intră în circuitul de vizitate.

Obiectivul, reprezentativ pentru construcțiile comunitare ale sfârșitului de secol XIX și începutului de secol XX, a funcționat ca școală primară cu clasele I-IV între anii 1935 și 2005.

Președintele Flutur a spus că după reconstrucția și restaurarea în muzeu, în școala Securiceni, „de tip Spiru Haret”, au fost reconstituite cancelaria, locuința învățătorului și două săli de clasă amenajate cu materialele didactice și mobilierul specific.

Acest obiectiv de arhitectură populară, construit la mijlocul secolului al XIX-lea, a fost donat, în anul 2015, Muzeului Satului Bucovinean de către Primăria Udeşti.


Intră acum și în grupul de