Număr record de participanți la concursul de fotografie „Bucovina Mileniul III”


Intră acum și în grupul de

Anul acesta, 435 de artiști fotografi din 43 de țări vor concura pentru premiile celei de a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Artă Fotografică „Bucovina Mileniul III”.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Suceava, Muzeul Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina, sub înaltele patronaje FIAP și AAFR.

Secțiunile din acest an au fost „Open” și „Journalism”. La fiecare secțiune artiștii fotografi se puteau înscrie cu maxim patru lucrări. Participarea la acest salon a fost liberă pentru toţi artiștii fotografi din întreaga lume.

Juriul internațional se va întruni la Muzeul de Istorie din Suceava pentru jurizare în a doua parte a lunii octombrie și va avea următoarea componență: Csaba Balasi, Președintele Juriului, M. Fiap, E. Fiap/g  Fiap Liaisson officer,  România; Herbert Gmeiner, M.Fiap , HonEfiap, Austria; Virgilio Bardossi, M.Fiap, Efiap/p, Italia; Petru Gemănaru, A.Fiap, România și Victor Rusu, AAFR, Artist Fotograf, România.

Juriul va stabili fotografiile cele mai valoroase din punct de vedere artistic. Premiile din acest an vor fi – trei medalii FIAP, trei medalii AAFR, șase mentiuni FIAP , șase mentiuni AAFR –  pentru fiecare secţiune in total 36 de premii. Selecția se va realiza din 3926 de fotografii ale artiştilor fotografi, intrate în concurs, dintre care 1681 fotografii pentru sectiunea OPEN si 1245 fotografii pentru sectiunea JOURNALISM.

Vernisajul va avea loc la Muzeul de Istorie în luna decembrie 2019.


Intră acum și în grupul de