Autoritățile din Suceava și Schwaben au convenit să realizeze proiecte comune cu implicarea aeroporturilor celor două regiuni. Flutur anunță proiecte comune în sănătate, economie, turism


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, luni, la Aeroportul Memmingen, la discuții cu conducerea Aeroportului și reprezentanții Regiunii Schwaben ocazie cu care s-au pus bazele începerii unor proiecte comune.

La întâlnire, împreună cu Gheorghe Flutur a participat directorul general al Aeroportului Ștefan cel Mare din Suceava, Ioan Măriuța, iar din partea germană delegația condusă de președintele Flutur a fost așteptată de directorul Aeroportului Memmingen, Ralf Schmid și de Philip Prestel, reprezentantul Consiliului Regional Schwaben.

Președintele Flutur a spus că discuțiile s-au axat pe inițierea unor proiecte comune între Suceava și Schwaben, începând cu cele în care să se implice cele două aeroporturi.

„S-a subliniat că deschiderea cursei Memmingen – Suceava a fost posibilă prin implicarea celor două regiuni împreună cu conducerile celor două aeroporturi”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că a discutat cu pasageri în cele două aeroporturi și a aflat că mulți români care se află în această parte a Germaniei nu știu de existența zborului Memmingen-Suceava.

„S-a convenit ca în perioada următoare să fie organizate mai multe acțiuni de promovare a cursei, cu adresare și către oamenii de afaceri, alături de cei interesați de turism în Bucovina”, a spus Flutur.

El a menționat că s-a stabilit organizarea deplasării în Bucovina a unui grup de oameni de afaceri ce vor putea vedea la fața locului și cele două parcuri industriale, de la Suceava și Siret.

„Sunt  firme interesate în acest sens. De asemenea, partenerii germani vor organiza deplasarea unui grup de persoane, reprezentanți de firme, presă, interesate să promoveze și să  includă Bucovina în viitoarele destinații turistice”, a mai spus președintele Flutur.

El a menționat că un alt domeniu în care a propus acțiuni comune a fost în sănătate, iar între altele, s-a convenit ca un grup de asistente medicale din Suceava să facă o vizită de documentare în Bavaria.

„În domeniul agriculturii, vreau sa spun ca vom merge în Germania cu un grup de fermieri pentru a vedea modul de organizare a fermelor de tip familial”, a spus Flutur.

Totodată, el a anunțat că și reprezentanți ai conducerii USV ar urma să aibă, în perioada următoare, întâlniri cu reprezentanți ai regiunii Schwaben pentru începerea unor proiecte comune.

„Urmează ca la nivelul celor două aeroporturi să existe un schimb de experiență și un contact permanent pentru colaborarea între compartimente”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, continuă marți vizita în Germania cu o întâlnire la Ministerul Construcțiior și Transporturilor din Bavaria cu secretarul de stat, Helmut Schutz.

La întâlnire, unde va fi prezent și Sebastian Metz, director al Camerei de Comerț Româno-Germane, vor fi abordate chestiuni privind colaborarea în vederea demarării unor investiții în Suceava, în Bucovina.

Ulterior, președintele Flutur va avea la Expo Real o întâlnire cu cu reprezentanții Camerei de Comerț din Schwaben.

La Expo Real delegația Sucevei are prevăzute întâlniri la standul României cu potențial investitori germani în județul Suceava, fiind programată o întâlnire în domeniul turismului cu Asociația Regio-Augsburg Turismus și cu Asociația Turistică Allgäu-Bayerisch pentru promovarea unui proiect comun turistic.

Totodată, vor fi promovate parcurile industriale Suceava și Siret precum și investiții în domeniul sănătății, turismului, industriei alimentare, industria textilă, sau industria de mașini.(T.B.)


Intră acum și în grupul de