Gheorghe Flutur a discutat la Ministerul Construcțiilor, Locuinței și Infrastructurii din Bavaria despre cooperarea pe viitor, dar și despre o viziune pe termen lung în domeniu


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, marți dimineața, discuții la Munchen cu reprezentați ai Ministerului Construcțiilor, Locuinței și Infrastructurii.

Landul german Bavaria are 2.500 kilometri de autostradă, din cei 13.000 de kilometri ai Germaniei.

El a spus că în cadrul întrevederii cu reprezentanții acestui miniter s-a discutat despre expertiza și experieța germană în construcția de drumuri, autostrăzi, aeroporturi și căi ferate.

„Am discutat despre posibile colaborări pe viitor în construcții șosele, inclusiv rute ocolitoare, spitale, terminal aeroport, blocuri de locuințe, infrastructură apă-canal, rețele de gaz metan, pârtii de schi, parcări subterane și supraterane”,a spus Flutur.

În urma discuțiilor președintele Flutur a concluzionat că pentru o dezvoltare a domeniului, unitățile administrativ teritoriale vor trebui să-și întărească compartimentele de construcții și infrastructură, prin descentralizare și externalizare.

În al doilea rând, el a arătat că este obligatorie o viziune, o strategie pe termen lung în domeniu și a exemplificat cu Bavaria care are prevazută pentru anul 2027  schimbarea garniturilor  de vagoane care circulă în prezent pe calea ferată.

Președintele Flutur a mai remarcat că în ceea ce privește licitațiile un lucru foarte interesant este că  lucrările mici se atribuie unor firme mici, în timp ce firmelor mari li se atribuie lucrările mai mari, complexe, de anvergură.

Delegația suceveană care se află în aceste zile în Bavaria va continua discuții cu mediul de afaceri german la standul României de la Târgul Expo Real din Munchen.


Intră acum și în grupul de