Grav accident de circulaţie în pădurea Adâncata


Intră acum și în grupul de

Trei persoane au fost rănite într-un accident înregistrat vineri dimineaţă, în zona pădurii Adâncata. Potrivit IPJ Suceava, în jurul orei 09.20, pe DN 29A în afara municipiului Suceava, T. Viorel, de 29 ani, din comuna Siminicea, judeţul Suceava, în timp ce conducea un autoturism, având direcţia de deplasare comuna Adâncata spre municipiul Suceava, ajungând în apropierea Cabanei „Căprioara”, din cauza neatenţiei în conducere a părăsit uşor partea carosabilă, după care a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a acroşat lateral un copac din marginea pădurii de pe partea stângă a sensului său de mers.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a lui P. Mihai, de 39 ani din comuna Zvoriştea, judeţul Suceava, pasager în autoturism, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, unde i s-a stabilit diagnosticul: „politraumatism prin accident rutier, amputaţie traumatică gambă stângă, plăgi contuzii multiple”, necesitând pentru vindecare 90-100 zile de îngrijirii medicale, dacă nu intervin complicaţii, a lui P. Tatiana, de 32 ani, din comuna Zvoriştea, judeţul Suceava, pasageră în autoturism, cu diagnosticul : „politraumatism prin accident rutier, şoc traumatic, fractură bilateral membru inferior, traumatism toracic”, necesitând pentru vindecare 40-50 zile îngrijiri medicale şi a lui T. Viorel, conducătorul auto, cu diagnosticul: „contuzie baza dreaptă, contuzie coloană cervicală”, necesitând pentru vindecare 10-12 zile îngrijiri medicale. Nu a rămas internat în spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Imediat după producerea accidentului, la faţa locului a ajuns o autospecială de descarcerare şi un modul SMURD din cadrul Detaşamentului Suceava.
La sosirea echipajelor s-a constatat că un microbuz, marca VW Transporter, a derapat, după care a intrat în coliziune cu copacii de pe marginea carosabilului. În urma impactului au rezultat trei victime, din care una încarcerată.

Echipajul de descarcerare a balizat zona şi a descarcerat pasagera, iar echipajul SMURD, împreună cu două echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean au acordat primul ajutor medical victimelor. Totodată, s-au luat măsurile de siguranţă specifice în astfel de cazuri (deconectarea bornelor de la baterie şi verificarea eventualelor scurgeri de carburant şi lubrifiant). Cele trei persoane implicate în accident au fost transportate la spital pentru investigaţii amănunţite.


Intră acum și în grupul de