Gheorghe Flutur a verificat lucrările la drumul Boroaia-Giulești-limita cu județul Neamț. El a cerut suplimentarea echipelor atât la acest drum cât și la drumul Hârtop-Vulturești


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a verificat joi lucrările care se execută la drumul județean pe tronsonul Boroaia – Giulești – limita cu județul Neamț, pe partea dreaptă a râului Moldova.

Potrivit președintelui Gheorghe Flutur, acesta este un tronson de 5,4 km care se modernizează cu o finanțare de 10 milioane lei obținută pe un proiect depus de CJ Suceava la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Drumul face legătura între două drumuri naționale, DN 15C în județul Suceava, cu DN 15C în  județul Neamț.

„Drumul va fi lărgit, de la 6 la 8 m. Se execută acostamente, șanțuri dalate pentru preluarea apei și podețe pentru accesul în curți”, a spus președintele CJ Suceava.

El a spus că lucrările care se execută acum, după ce s-au introdus  rețelele de apă-canal, sunt în grafic.

„Am cerut constructorului să aducă mai mulți muncitori aici pentru ca, dacă timpul va permite, să se treacă și la asfaltarea primilor kilometri de drum. Le-am cerut și astăzi celor care lucrează la drumul Hârtop-Vulturești să crească ritmul lucrărilor. Au promis că, începând de luni, vor putea suplimenta forța de muncă și utilajele. Aici este nevoie, în special pe tronsoanele în pantă, de înlocuirea fundației din argilă cu fundație de piatră”, a spus Flutur.

El a reamintit că în acest an s-au finalizat de modernizat 120 de km și că alți 50 de kilometri sunt în execuție.

„Am reușit să finalizăm lucrările la 120 km de drumuri județene și mai avem încă 50 km în diferite stadii de execuție”, a precizat Flutur.


Intră acum și în grupul de