Botoşănean scutit de arest de Curtea de Apel Suceava, deşi avea mandat european


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a înaintat Curţii de Apel Suceava propunerea de luare a măsurii arestării lui H. Constantin, din municipiul Botoşani pe baza semnalării dispuse în baza mandatului european de arestare emis de către Procuratura din Goerlitz – Germania în data de 07.05.2009, pentru săvârşirea infracţiunilor de intrare ilegală, şedere ilegală, deşi avea interdicţie de intrare în Germania, şi evaziune fiscală.

Potrivit Curţii de Apel Suceava, la o dată necunoscută, botoşăneanul a intrat în Germania printr-un loc necunoscut, fiind arestat provizoriu în localitatea germană Bad – Muskau la data de 22 iunie 2003 şi extrădat în Polonia.

„La data de 11.08.2003, în jurul orei 00.45 persoana solicitată a fost oprită în aceeaşi localitate de către funcţionarii Oficiului Vamal Principal din Lőbau, aceasta având asupra sa 13.000 de ţigarete marca „Pall Mall” pe care le cumpărase din Polonia şi le trecuse în Germania fără să le declare şi să plătească taxele vamale. H. Constantin a fost condamnat de către nemţi la plata unei amenzi în valoare de 1486 de euro”, precizează purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Suceava, Rodica Neagu- Dumitrescu.

Aceasta precizează că în baza prevederilor legale în vigoare, Curtea de Apel Suceava a respins cererea de arestare a lui H. Constantin, formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava şi a luat faţă de persoana solicitată măsura obligării de a nu părăsi localitatea pe o durată de 15 zile, începând cu data de 29 mai 2009 şi până la data de 12 iunie 2009.

Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea, persoana solicitată Hapliuc Constantin va respecta următoarele obligaţii: să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să se prezinte la Poliţia municipiului Botoşani, organ de poliţie pe care instanţa îl desemnează cu supravegherea persoanei solicitate, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie; să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei;să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

Completul de judecată a stabilit un nou termen la data de 5 iunie 2009, ora 08,30, pentru solicitarea de informaţii legate de punerea în executare a mandatului de arestare european, în condiţiile în care persoana solicitată a achitat amenda de 1486 euro în contul statului german, iar în mandat se menţionează că prin plata amenzii condamnatul se poate scuti de executarea pedepsei înlocuitoare cu închisoarea.


Intră acum și în grupul de