Ministrul pentru IMM-uri vrea să modifice Legea societăţilor comerciale


Intră acum și în grupul de

Un nou tip de societatea comercială, SRL starter cu capital social de un euro, ar putea fi înfiinţată în România. Ministrul pentru IMM-uri, Comerţ şi Mediul de Afaceri, Constantin Niţă, şi-a anunţat, duminică, la Suceava, intenţia de a modifica Legea societăţilor comerciale prin care să fie înfiinţat un nou tip de firmă, societate cu răspundere limitată starter pentru persoanele care nu au deţinut niciodată o societate comercială.

Potrivit lui Niţă, pentru a deschide o asemenea firmă este necesar ca persoanele respective să nu mai fi deţinut nici o altă societate comercială şi să aibă un plan financiar realizat cu asistenţă din partea unui expert contabil, care să garanteze soliditatea proiectului financiar.

Totodată, proprietarul unei astfel de firme se obligă ca după cinci ani să transforme societatea de tip starter într-una obişnuită, cu condiţia să aibă un capital social de 50.000 de euro şi constituirea unei rezerve minim obligatorii a firmei reprezentând circa 25 la sută din profitul anual şi responsabilitatea fondatorilor firmei în caz de faliment. Ministrul pentru IMM a mai spus că firma astfel constituită va fi scutită la plata impozitului minim pe o perioadă de cinci ani.


Intră acum și în grupul de