Anchetaţi pentru fraude economice


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat începerea urmăririi penale în dosarul penal privindu-l pe M. Ioan, de 43 ani din comuna Dărmăneşti, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În cauză s-a reţinut faptul că în perioada august-octombrie 2008 acesta a efectuat lucrări de renovare a unui imobil situat pe raza municipiului Rădăuţi, încasând ca şi persoană fizică neautorizată suma totală de 18.000 euro. Potrivit IPJ Suceava, bărbatul a omis cu rea credinţă să achite obligaţiile fiscale datorate bugetului statului sub titlu de impozit pe venitul global, cauzând un prejudiciu calculat de DGFP Suceava la 9.403 lei, nerecuperat.

De asemenea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat începerea urmăririi penale în dosarul penal faţă de D. Lucian, în vârstă de 32 ani, din comuna Valea Lupului, judeţul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de emitere de filă cec fără a avea completate elementele esenţiale. În perioada octombrie-noiembrie 2008, în calitate de administrator al unei firma din Valea Lupului a emis în favoarea unei alte societăţi din Şcheia un număr de 3 file cec, fără avea completate elementele esenţiale, în scopul de a fi folosite pentru achitarea mărfurilor comandate şi ridicate de la furnizor, în baza a 2 contracte de vânzare-cumpărare comercială încheiate între cele 2 firme.

Potrivit IPJ Suceava, în urma activităţilor operative specifice desfăşurate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Suceava, a fost identificat prezumtivul autor al infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale într-un dosar penal cu A.N. (autor necunoscut), în persoana numitei P. ELENA de 40 ani, din municipiul Suceava.

Faţă de aceasta s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, actul procesual fiind confirmat prin Rezoluţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. În cursul lunii februarie 2006 suceveanca a completat în fals un număr de 3 copii ale unui carnet de muncă şi a înscris pe fiecare din acestea menţiunea „conform cu originalul”.


Intră acum și în grupul de