Mopedist minor, accidentat grav după ce s-a izbit de o căruţă


Intră acum și în grupul de

Doi minori aflaţi pe un moped au fost răniţi, din care conducătorul grav, după ce s-au izbit într-o căruţă ce nu a acordat prioritate. Potrivit IPJ Suceava, sâmbătă, la ora 17.55, pe DJ 208B, în interiorul comunei Dumbrăveni, R. Vasile, de 29 ani, localnic, în timp ce conducea un atelaj hipo, la efectuarea unui viraj la stânga nu a acordat prioritate de trecere unui moped, care circula din sens opus, intrând în coliziune cu acesta.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului mopedului – minorul G. E., de 13 ani, din comuna Dumbrăveni, care nu a absolvit cursuri de legislaţie rutieră, fiind transportat la spital unde i s-a stabilit diagnosticul: ,,traumatism cranio-cerebral, contuzie cerebrală severă, comă grad II” necesitând pentru vindecare circa 25-30 zile de îngrijiri medicale, precum şi rănirea pasagerului mopedului, Z. D., de 14 ani ,din localitate, care a fost diagnosticat cu „politraumatism prin accident rutier, contuzie umăr bilateral., plăgi escoriate”, ce necesită 10-15 zile de îngrijiri medicale, ambii rămânând internaţi.

Conducătorul atelajului hipo a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, iar ocupanţii mopedului nu purtau cască de protecţie.


Intră acum și în grupul de