Jandarmii montani şi salvamontiştii au salvat 3 bucureşteni rătăciţi între Poiana Micului şi Cacica


Intră acum și în grupul de

Prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, sâmbătă, la ora 19:00 a fost semnalat faptul că trei turişti bucureşteni s-au rătăcit pe traseul Poiana Micului – Cacica, într-o zonă muntoasă şi împădurită. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, căpitan Bogdan Cornaci, un echipaj de jandarmi, un lucrător al Serviciului Public Salvamont Suceava şi un membru al Clubului Off Road Bucovina din Gura Humorului au desfăşurat activităţi de căutare în zonă, până la ora 3.00, însă acţiunea de salvare a fost anevoioasă din cauza întunericului, precipitaţiilor abundente şi posibilităţilor limitate de comunicare cu persoanele în cauză.

„Acţiunea a fost reluată în jurul orei 5.00, de către două echipaje de salvamontişti şi unul de jandarmi montani, căutarea desfăşurându-se pe trei căi de comunicaţie până la orele 08.30, când persoanele în cauză au fost găsite, fără a prezenta probleme deosebite de sănătate”, precizează căpitanul Cornaci.

Cei trei turişti, bărbaţi cu vârste între 20 şi 50 de ani, au pornit în seara precedentă cu un autoturism de teren din Poiana Micului, pe un traseu montan pe care îl străbătuseră anterior, dar din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, s-au abătut de la acesta. Drumul umed şi greu accesibil nu a permis deplasarea în continuare a autovehiculului, turiştii solicitând sprijin unui prieten prin intermediul telefonului mobil.

Salvamontiştii şi jandarmii montani recomandă turiştilor să nu abordeze trasee necunoscute sau pe timp nefavorabil şi în cazul deplasărilor în grup, să folosească cel puţin două autovehicule pentru a lucra în echipă în situaţia unui drum greu accesibil.


Intră acum și în grupul de