Cetăţenii din Bursuceni reclamă poluarea fonică a staţiei de sortare-spălare de pe malul Siretului


Intră acum și în grupul de

Încă un cetăţean a reclamat zgomotul produs de o staţie de sortare-spălare a agregatelor minerale situată pe malul râului Siret, în satul Bursuceni, comuna Vereşti, după ce acest fapt a mai fost sesizat şi de alţii. „Comisarii noştri de mediu s-au deplasat în satul Bursuceni după ce un cetăţean a depus o sesizare la Consiliul Judeţean, iar acesta a direcţionat-o către Comisariatul Regional. Acelaşi cetăţean a reclamat situaţia şi la Inspectoratul în Construcţii”, a precizat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache.

Firma Cateris Trans srl a vândut unei societăţi din Botoşani staţia de sortare-spălare a agregatelor minerale situată pe malul râului Siret, în satul Bursuceni iar pe lângă aceasta construieşte una mobilă. „Cetăţeanul ne-a sesizat că noua staţie se află o distanţă foarte mică de gospodăria sa, la cca. 60 metri. Acesta era deranjat şi de staţia cea vechi cu atât mai mult de cea nouă care este şi mai aproape. La constatarea faptelor a participat şi primarul din Vereşti şi ca o primă măsura s-a cerut solicitarea unui laborator autorizat în determinări sonometrice iar în funcţie de rezultat unitatea va trebui să se doteze pentru izolarea şi protecţia fonică a surselor generatoare de zgomot”, a declarat Adriana Iordache. Acesta a mai adăugat că s-a interzis activitatea noii staţii, iar Primăria a prezent o adresă prin care a cerut firmei să sisteze activitatea, de acum două săptămâni.

„Firma din Botoşani nu are pentru staţia mobilă nici un act, certificat de urbanism, autorizaţie de construcţie, acord de mediu. Acest cetăţean nu este singurul care reclamă situaţia de la Bursuceni. Şi funcţionarea vechii staţii a mai fost reclamată de alţii”, a menţionat Adriana Iordache cu precizarea că Primăria Vereşti a obligat societatea să sisteze temporar funcţionarea staţiei mobile deoarece creează disconfort.

Pentru cele constatate s-a încheiat un proces verbal prin care societatea a fost sancţionată cu 30.000 lei, amendă ce a fost achitată în 48 de ore.


Intră acum și în grupul de