E.ON a premiat finaliştii programului educaţional „Energie pentru viaţă”


Intră acum și în grupul de

După ce a debutat în şcolile din judeţul Iaşi, programului educaţional „Energie pentru viaţă” a fost finalizat şi la Suceava, următorul judeţ în care va fi derulat fiind Botoşani. Proiectul este realizat de compania E.ON România, iar la nivelul judeţului Suceava au fost implicate 90 de şcoli, 1.300 cadre didactice şi peste 25.000 elevi de gimnaziu şi ciclul primar.

„Ne implicăm cu responsabilitate în viaţa comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea. Este o prioritate pentru E.ON siguranţa consumatorilor şi implicit a copiilor”, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă Cristian Secoşan, director general E.On Moldova Furnizare, cu menţiunea că acest program este o iniţiativă de responsabilitate socială ce îşi propune conştientizarea de către elevi a riscurilor legate de utilizarea necorespunzătoare a energiei electrice acasă şi la şcoală, precum şi riscurilor ce pot apărea în vecinătatea instalaţilor electrice aflate în mediul înconjurător.

Pe perioada desfăşurări programului, prin intermediul ghidurilor educative realizate de E.ON România, elevii, părinţii dar şi profesorii au aflat mai multe informaţii despre energia electrică, cum se produce, ce măsuri trebuie luate şi ce reguli trebuie respectate pentru a utiliza în siguranţă energia electrică, în casă sau la şcoală, şi nu în ultimul rând, ce trebuie făcut pentru a proteja mediul înconjurător.

După susţinerea lecţiilor, a demarat concursul cu tema „Şcoală sigură şi eficientă din punct de vedere energetic”, în cadrul căruia fiecare şcoală a trimis un desen- pentru clasele primare şi un poster – pentru cele de gimnaziu inspirate din această temă. S-au primit 40 de postere şi 42 de desene, iar juriul format din reprezentanţi ai IŞJ Suceava şi E.ON a ales cele mai bune 10 desene şi 10 postere, desemnând astfel cele 20 de şcoli participante la finala concursului. Fiecare din cele 20 de şcoli are câte un echipaj de 5 elevi ce au susţinut probe interactive, la Şcoala generală nr. 3 Suceava, cu scopul verificării cunoştinţelor dobândite în urma studierii ghidurilor educative.

Premiile pentru finalişti constau în DVD playere, MP3 playere, Ipod-uri, aparate de fotografiat, iar şcolile câştigătoare au fost premiate cu calculatoare, table magnetice, imprimante multifuncţionale.

Câştigătorii concursului la ciclul primar au fost: Şcoala „Regina Elisabeta” din Rădăuţi – locul I, Şcoala Filadelfia din Suceava – locul II şi Şcoala nr. 10 din Suceava – locul III. La ciclul gimnazial, locul I a fost ocupat de Şcoala Adâncata, locul II de Şcoala Miron Costin din Suceava, iar locul trei de Şcoala Filadelfia din Suceava.

Prezent la conferinţa de presă, şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a ţinut să remarce faptul că, deşi este o societate comercială, iar primul lucru pe care şi-l propune o firmă este realizarea de profit, E.ON este prima societate care este interesată şi de educaţie. „Nu este un concurs în care să fie angrenaţi doar câţiva copii, ci 20 la sută din elevii din judeţ”, a afirmat Petru Carcalete, menţionând şi despre Şcoala de la Sadău-Brodina distrusă de inundaţii, o clădire nouă fiind realizată cu sprijinul financiar al E.ON România şi al Fundaţiei „Pentru Societate”. „Şcoala cu clasele I-IV de la Sadău a fost realizată de E.ON, realizare pe care o altă societate nu a reuşit să o facă”, a mai spus inspectorul şcolar general.

Investiţia pentru reconstrucţia acestei şcoli a fost de 460.000 euro.

Până la sfârşitul anului viitor programul educaţional „Energie pentru viaţă” se va derula în toate judeţele Moldovei, bugetul alocat fiind de 150.000 euro.


Intră acum și în grupul de