Cetățenii Republicii Moldova vor putea vota la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie și la secția de votare din incinta Universității Suceava


Intră acum și în grupul de

Cetățenii Republicii Moldova aflați pe teritoriul României vor putea să-și exercite dreptul la vot la alegeri parlamentare noi din Republica Moldova și în cadrul unei secții de votare deschise la Suceava, în incinta Universității Ștefan cel Mare.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a anunțat, astăzi, că în mai multe localități din România vor fi deschise secții de vot pentru alegerile ce vor avea loc pe 20 octombrie 2019. Astfel, basarabenii vor putea vota la Suceava, București, Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, Iași, Galați, Bacău și Constanța.

Secțiile de votare vor fi deschise între orele 07:00-21:00.

În comunicatul ministerului de la Chișinău se precizează că dreptul de a alege îl au cetățenii Republicii Moldova care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, vârsta de 18 ani, cu excepția celor privați de acest drept în modul stabilit de lege.

Actele în baza cărora alegătorii pot vota peste hotarele țării sunt:

  • Pașaportul cetățeanului RM, inclusiv expirat;
  • Buletin de identitate al cetățeanului RM;
  • Livret de marinar.

Informaţii suplimentare privind scrutinul electoral pot fi accesate pe paginile web www.cec.mdwww.alegator.md.

Amintim că, duminica viitoare, în Republica Moldova vor avea loc concomitent alegeri locale generale și alegeri parlamentare noi în patru circumscripții electorale uninominale. Printre circumscripțiile unde vor fi organizate alegeri noi se numără și circumscripția nr. 50 „la vest de Republica Moldova”, pentru candidații căreia vor putea vota cetățenii RM aflați pe teritoriul României. Mandatul din această circumscripție a devenit vacant după ce Maia Sandu a renunțat la mandatul de deputat în favoarea celui de prim-ministru.


Intră acum și în grupul de