Președintele Klaus Iohannis la inaugurarea noului ambulatoriu integrat al Spitalului Județean Suceava: Acest nou ambulatoriu integrat de specialitate aduce respect pentru pacient şi pentru întregul personal medical


Intră acum și în grupul de

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat, miercuri, la inaugurarea noului ambulatoriu integrat al Spitalului Județean Suceava și a felicitat autoritățile locale și pe managerul SJU Suceava pentru această investiție.

„Am toată aprecierea pentru această iniţiativă locală, care demonstrează cum o administrație responsabilă, orientată către cetățean, a reușit să găsească resursele necesare pentru a finaliza o unitate sanitară modernă, în care pacientul să fie tratat în condiții pe care eu le-aș numi normale”, a spus președintele României.

Șeful statului a arătat că această realizare este cu atât mai importantă cu cât ea vine într-un context în care guvernarea PSD a oferit constant doar fantasmagorii.

„În realitate, nu avem nici spitale regionale, nici examen de rezidențiat reformat, iar eșecul guvernării PSD în ceea ce priveşte măsurile asumate în Programul de Guvernare pe sănătate este evident.

Avem, iată, la Suceava un model de bune practici în sistemul de sănătate românesc și îmi doresc să avem astfel de exemple peste tot în țară. Extinderea şi modernizarea acestui ambulatoriu și vreau să se știe foarte clar, s-au făcut cu fonduri de la Consiliul Județean şi cu fonduri europene”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele țării consideră că inversarea piramidei serviciilor de sănătate este o prioritate pentru sistemul de sănătate românesc, în vederea îmbunătățirii performanței, dar şi a sustenabilității.

El a explicat că asistența medicală spitalicească, predominantă în țara noastră, dovedește o structură a sistemului sanitar perimată și generatoare de costuri pe care țara nu și le permite, aceasta fiind și concluzia generală a experților şi a rapoartelor asupra sistemului de sănătate românesc.

„Regândirea structurii asistenței medicale, prin prioritizarea medicinei primare, preventive şi de ambulatoriu, inclusiv prin alocări financiare mai mari acestor domenii, reprezintă soluția pentru a aduce sistemul de sănătate din România în parametri normali. Am subliniat aceste aspecte ori de câte ori am avut ocazia, solicitând decidenților să acționeze”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a arătat că, din nefericire, guvernarea PSD nu a făcut altceva decât să pună din condei măsuri într-un program de guvernare cu care i-a amăgit pe români, însă a rămas repetentă la implementare.

„Prezența mea aici, la inaugurarea acestui ambulatoriu, dovedește susținerea mea fermă pentru o reformă reală a sistemului de sănătate românesc, pentru schimbarea de paradigmă, pentru orientarea către tendințele europene şi internaționale.Medicina primară şi cea de ambulatoriu constituie piatra de temelie a oricărui proiect de modernizare a sistemului de sănătate în direcția sustenabilității, a performanței şi, în definitiv, a traiectoriei europene”, a spus Klaus Iohannis.

El a artat că a trata pacienții în ambulatoriu conduce la degrevarea spitalului de anumite sarcini, la reducerea costurilor, cu beneficii pentru pacient, comunitatea medicală şi sistemul de sănătate.

„Pacientul va beneficia de un serviciu medical de calitate, atunci când are nevoie şi acolo unde are nevoie, personalul medical din ambulatoriu își va putea desfășura activitatea într-un spațiu modern şi dotat foarte bine, aici, la dumneavoastră, iar cel din spital se va putea concentra asupra acelor pacienți care într-adevăr necesită spitalizare. Pe scurt, acest nou ambulatoriu integrat de specialitate aduce respect pentru pacient şi pentru întregul personal medical”, a spus Iohannis.

El l-a felicitat pe președintele Gheorghe Flutur, pe managerul Vasile Rîmbu, pe primarul Ion Lungu, dar și pe angajații spitalului sucevean.

„Este o realizare foarte frumoasă și sunt convins că veți avea foarte mulți pacienți aici! După ce vor vedea și vor auzi oamenii ce realizări aveți aici, în Suceava, fiți convinși că veți avea musafiri din multe alte părți. Vă doresc să-i tratați foarte bine, să aveți numai pacienți mulțumiți! Felicitări!”, a încheiat Klaus Iohannis.

Iohannis a ajuns la Spitalul Județean Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 16. Oktober 2019

Președintele României alături de autoritățile locale a plantat un copac în curtea SJU Suceava, iar apoi a avut întâlniri cu medici de familie și cu medici din spitalul județean.

Klaus Iohannis a făcut și mai multe fotografii cu personalul medical aflat în curtea spitalului sucevean.


Intră acum și în grupul de