Acasă Actualitate Traficul ilicit de mărfuri, în atenţia poliţiştilor

Traficul ilicit de mărfuri, în atenţia poliţiştilor


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a organizat o acţiune pe linia combaterii traficului ilicit de mărfuri, urmărindu-se totodată şi neregulile privind respectarea dispoziţiilor legale ce reglementează operaţiunile de import-export şi a traficului/comerţului cu produse accizabile gen tutun, cafea, alcool. Potrivit IPJ Suceava, zilele astea au fost efectuate două razii şi 1.265 controale în diferite medii pretabile comiterii de fapte de natură economică, fiind constatate 12 infracţiuni, din care 3 de natură economico-financiară.

Au fost aplicate 278 sancţiuni contravenţionale pe linie economico-financiară, în valoare de 111.220 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 30.761 lei, constând în 4.403 pachete ţigarete, băuturi alcoolice, cafea, textile, electronice, material lemnos. Totodată, au fost aplicate şi 497 sancţiuni contravenţionale în valoare de 82.700 lei la alte acte normative.



Astfel, pe raza municipiului Suceava a fost depistată F. Ludmila, de 46 ani din Republica Moldova în timp ce comercializa cantitatea de 443 pachete de ţigări, în valoare de 1.350 lei, fără a poseda documente de provenienţă, B. Maria, de 44 ani din Republica Ucraina, care oferea spre vânzare cantitatea de 79 sticle vodcă şi 30 pachete cafea a 250 gr. în valoare totală de 1.250 lei iar pe raza comunei Grăniceşti a fost depistat în trafic V. Gheorghe, de 59 ani, din oraşul Siret care transporta cu autoturismul proprietate 1.200 pachete de ţigări de diferite mărci, fără a poseda documente de provenienţă, în valoare totală de 5.000 lei.

Fiecare a fost sancţionat contravenţionalcu suma de 1.000 lei iar produsele au fost ridicate în vederea confiscării.

Potrivit IPL Suceava, aceste acţiuni punctuale ale poliţiei vor fi organizate şi în perioada următoare, atât independent, cât şi în cooperare cu alte structuri sau instituţii cu atribuţiuni în domeniu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version