Un cal speriat şi-a aruncat căruţaşul din atelaj şi a rănit un mopedist


Intră acum și în grupul de

Calul unui dumbrăvean s-a speriat într-o curbă şi l-a aruncat pe căruţaş din atelajul hipo, rănind apoi şi un mopedist. Potrivit IPJ Suceava, marţi, la ora 17.30, în localitatea Dumbrăveni, pe DJ 208B, M. ALEXANDRU, în vârstă de 67 ani localnic, în timp ce conducea un atelaj hipo pe un drum neclasat din interiorul localităţii din direcţia DN 29A spre DJ 208 B şi din cauza faptului că nu a supravegheat corespunzător calul la intrare într-o curbă la dreapta, acesta s-a speriat luând-o la fugă, căruţaşul fiind aruncat din atelaj.

Întrucât calul a continuat să fugă singur, ajungând pe DJ 208B, a trecut peste B. ALEXANDRU, de 66 ani din aceeaşi localitate, care se deplasa pe un moped, provocându-i leziuni corporale şi avarierea mopedului.

Mopedistul a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava, unde în urma consultaţiei medicale s-a stabilit că a suferit un „politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral, contuzie torace posterior bilateral, emfizem subcutanat hemitorace stâng, contuzie pumn stâng, contuzie cot drept şi multiple escoriaţii”, necesitând pentru vindecare 20 – 25 zile îngrijiri medicale şi a rămas internat pentru investigaţii suplimentare.

Ambii conducători de vehicule au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,05 mg/l în aerul expirat pentru M. Alexandru şi 0.00 mg/l pentru B. Alexandru, fiind recoltate în acelaşi timp şi probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorul mopedului purta cască de protecţie, însă nu avea atestat pentru a conduce mopede, iar conducătorul atelajului hipo nu purta vestă reflectorizantă.


Intră acum și în grupul de