Calea ferată ce trece prin centrul Rădăuţiului ar putea fi desfiinţată


Intră acum și în grupul de

„Nici nu se foloseşte, nici nu se întreţine”, a apreciat, joi, la Rădăuţi ministrul Radu Berceanu, la întâlnirea cu autorităţile locale, făcând referire la linia de cale ferată din zonă ce trece prin centrului oraşului şi a sugerat că în locul acesteia ar putea fi dublat drumul. „O să ne mai uităm o dată la traficul de călători pentru că am senzaţia că această cale ferată, după cât e de ruginită, este foarte puţin utilizată. Să vedem despre ce e vorba pentru că n-are rost să ţinem nişte lucruri aşa. Eventual să vedem poate o facem o chestie turistică, ne mai gândim. E păcat să rămână în centrul oraşului”, a spus Berceanu.

El a mai arătat că va trimite în zonă proiectanţi de la CFR care să vadă exact ce legături sunt. „Sunt în zonă case vechi şi foarte frumoase, care dacă mai circulă trenul, camioane grele, se distrug”, a explicat ministrul Transporturilor.

Pe de altă parte, Radu Berceanu a mai menţionat că există posibilitatea ca în primăvara anului viitor să înceapă lucrările la centura ocolitoare a municipiului Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de