Sindicaliştii suceveni se pregătesc să picheteze Prefectura

Preşedintele Uniunii Sindicale Suceava a CNS „Cartel Alfa”, Miftode Timofte, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în următoarea perioadă vor avea loc o serie de proteste întrucât „măsurile luate de Guvern sunt lipsite de eficienţă şi incoerente, iar salariaţii sunt obligaţi să plătească factura crizei economice deşi nu ei sunt vinovaţi”.

„Uniunea Sindicală Teritorială – Filiala Suceava a CNS Cartel ALFA, organizaţie ce reprezintă membrii de sindicat, salariaţi în domeniile industriale – minerit, prelucrarea lemnului, confecţii, mobilă, precum şi, servicii, administraţie, învăţământ, poliţie, protecţie socială, finanţe, bănci, sănătate, justiţie, şi a căror organizaţii sunt afiliate la CNS Cartel ALFA, sunt profund îngrijorate de faptul că salariaţii suportă şi plătesc factura crizei economice de care nu sunt vinovaţi”, a declarat Miftode Timofte.

Sindicaliştii suceveni cer Guvernului şi Parlamentului să adopte măsuri anticriză reale „nu circ şi promisiuni electorale”, măsuri care să ducă la protejarea locurilor de muncă dezvoltarea unei economii bazată pe justiţie socială. Aceştia vor să se asigure locuri de muncă decente pentru toţi lucrătorii, salvarea locurilor de muncă existente şi crearea de noi locuri de muncă, menite să asigure venituri pentru populaţie, menţinerea puterii de cumpărare, o reglementare financiară solidă şi în serviciul economiei reale, aflate în slujba populaţiei, investiţii ale statului în zonele profitabile ale economiei, generatoare de locuri de muncă, respectarea drepturilor tuturor lucrătorilor, în special a dreptului fundamental la o muncă decentă.

„Nu acceptăm şi condamnăm politicile avide care au permis unora să strângă averi pe spinarea şi în detrimentul majorităţii, luându-le lucrătorilor şi demnitatea, şi securitatea! Considerăm că munca decentă este indispensabilă, poate răspunde nevoilor cetăţenilor României în aceste momente de criză economică şi este singura modalitate durabilă de a restaura puterea de cumpărare şi consumul, de a lupta deci, eficient, împotriva crizei financiare. Milităm pentru măsuri anticriză reale, pentru dreptul cetăţenilor la o muncă decentă, de aceea în luna iunie a acestui an, împreună cu toţi colegii, membri ai CNS Cartel ALFA, vom manifesta în întreprinderi, în stradă şi chemăm la acţiune pe toţi cetăţenii României care astăzi se simt minţiţi, înşelaţi şi aruncaţi în sărăcie!”, a spus preşedintele Uniunii Sindicale Suceava a CNS „Cartel Alfa”.

Acesta a menţionat că în această perioadă vor fi trimise Cărţi poştale tip de către fiecare lucrător, membru de sindicat către Guvern, Scrisori către parlamentarii din fiecare circumscripţie, Scrisori către primul ministru şi preşedintele României.

Miftode Timofte a afirmat că săptămâna viitoare, pe data de 12 iunie sindicaliştii vor picheta Prefectura Judeţului Suceava, iar la sfârşitul acestei luni sau începutul lunii viitoare, în funcţie de data stabilită vor participa la Mitingul organizat în Bucureşti, traseul Palatul Parlamentului – Guvern.

Tot pe data de 12 iunie, vor participa la Greva de solidaritate de 15 minute, de la 9 la 9,15.

„În legătură cu votul din 7 iunie 2009, CNS Cartel ALFA a adresat o scrisoare partidelor politice ce au candidaţi la alegerile europarlamentare cu privire la mandatul încredinţat acestora de a promova şi susţine semnarea Pactului Social European, şi condiţionăm votul nostru al membrilor CNS Cartel ALFA şi cerem cetăţenilor ţării ca la alegerile europarlamentare din 7 iunie să voteze candidaţii partidelor care se angajează public că vor promova şi vor susţine noul Pact Social European”, a mai adăugat preşedintele Uniunii Sindicale Suceava a CNS „Cartel Alfa”.

loading...