Spargere cu pagube mari la un magazin cu produse etnobotanice


Intră acum și în grupul de

La IPJ Suceava a fost anunţată spargerea unu magazin de produse etnobotanice de unde s-au furat plicuri cu plante în valoare de 100 milioane de lei vechi. Potrivit IPJ Suceava, miercuri, la ora 14.15, S. Larisa, în vârstă de 19 ani, din municipiul Suceava, a sesizat faptul că în perioada 02.06.2009 orele 22:00 şi 03.06.2009 orele 14:00, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în magazinul aparţinând unei societăţi comerciale, amplasat în municipiul Suceava, de unde au sustras mai multe bunuri.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că autorii au forţat uşa de acces în magazin şi au pătruns în interior, de unde, dintr-o vitrină deschisă, au sustras mai multe produse etnobotanice sub forma de plicuri cu plante tocate si ţiple cu pastile. Valoarea prejudiciului este de cca. 10.725 lei.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”.

Pe de altă parte trebuie precizat că, în acest gen de magazine, ce se găsesc cu zecile în ţară se vând combinaţii de plante etnobotanice cu efecte similare drogurilor. Denumite ca în Amsterdam, coffe shop sau fly shop, magazinele vând amestecuri de plante care, spun utilizatorii, pot fi chiar mai puternice decât marijuana.

Potrivit poliţiştilor nu se poate interveni în această direcţie deoarece plantele care se comercializează în aceste magazine nu sunt interzise în ţară şi comercianţii, dat fiind vidul legistativ în domeniu, merg pe principiul că ceea ce nu este interzis de lege este permis.

În multe cazuri poliţiştii s-au autosesizat în privinţa magazinelor care vând astfel de produse etnobotanice, dar rezultatele de laborator nu au identificat în plantele comercializate niciuna din categoriile de substanţe interzise de legislaţia din România.


Intră acum și în grupul de