Un nou film de Oscar la Casa Prieteniei


Intră acum și în grupul de

Proiectul „Serile Filmului German”, iniţiat de Bezirk Schwaben în colaborare cu Departamentul de Germanistică al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, la Casa Prieteniei continuă luni, 8 iunie, începând cu orele 18.00, prin rularea unei producţii cinematografice câştigătoare a premiului Oscar în anul 2003 pentru cel mai bun film străin – „Nirgendwo in Afrika”, în regia Carolinei Link.

Având la bază romanul autobiografic al lui Stefanie Zweig cu acelaşi nume, producţia cinematografică germană „Nirgendwo in Afrika” (Nicăieri în Africa) relatează o poveste adevărată a unei familii de evrei care, în anul 1938 decide să fugă de regimul nazist. Walter Redlich, Jettel, soţia lui şi Regina, fiica lor în vârstă de cinci ani, se stabilesc la o fermă izolată din Kenya, lăsând în urmă o existenţă, cândva confortabilă, în Germania.

Realizând acest film într-un cadru original, Carolina Link relatează povestea unei vieţi în străinătate care oscilează între frica de ceea ce va urma şi dorul de casă. Cu ajutorul unor actori de excepţie, filmul descrie perioada emigrării şi oferă spectatorului ocazia de a descoperi adevărul unei perioade istorice tulburătoare prin intermediul unei producţii autentice.

Intrarea la film este liberă.


Intră acum și în grupul de