Consiliul Local Suceava scoate la licitație alte patru autorizații de taxi pentru autoturisme electrice și trei pentru autoturisme cu motor termic. Lucian Harșovschi: Treptat, vom reduce poluarea generată de motoarele termice ale autovehiculelor


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să aprobe în ședința din 24 octombrie organizarea de licitații pentru șapte autorizații de taxi, din care patru pentru autovehicule electrice și trei pentru cele cu motor termic.

Potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi,  se vor scoate la licitație autorizațiile cu numerele 70, 138, 141, 163, 191, 238 și 336 din care primele patru sunt pentru autoturisme cu propulsie electrică.

În referatul de aprobare se menționază că din cele șapte autorizații. patru au rămas neatribuite la ultima licitație, iar celelalte trei au expirat sau au fost retrase.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Suceava, jumătate din autorizațiile de taxi scoase la licitație vor fi atribuite autoturismelor cu propulsie integral electrică pentru ca în timp parcul de taximetre să fie înnoit cu autoturisme electrice.

Primele autorizații pentru taxiuri electrice au fost atribuite la începutul lunii septembrie, iar atunci viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat că transportul de taxi din municipiul Suceava intră în etapa de transport ecologic prin înlocuirea treptată a autoturismelor cu motor convențional cu cele electrice.

Lucian Harșovschi a spus că pentru a stimula sucevenii să cumpere mașini electrice se continuă acordarea de facilități, respectiv taxe 0 și încărcare gratuită pentru 5 ani.

El a reamintit că municipiul Suceava este singurul oraș din țară unde administrația deține 28 de stații de încărcare a vehiculelor electrice.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a subliniat că municipiul Suceava se înscrie în rândul orașelor europene care încurajează transportul ecologic pentru un mediu mai curat.

„Treptat vom reduce poluarea generată de motoarele termice ale autovehiculelor. Ne dorim ca acest proces de înlocuire a autovehiculelor cu motoare termice să fie mai rapid. În următorii ani, atât prin facilitățile acordate de Primăria Suceava, dar și prin alte programe de mediu, cred că numărul mașinilor electrice va crește consistent în municipiul nostru”, a conchis Lucian Harșovschi. (T.B.)


Intră acum și în grupul de