Aproape 1400 de burse școlare vor fi acordate în municipiul Suceava din care peste 1200 sunt burse de merit. Ion Lungu: Sprijinim școala suceveană


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează că aprobe în ședința de joi acordarea unui număr de 1377 de burse școlare din care cele mai multe vor fi pentru elevii Colegiului Național „Ștefan cel Mare”.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu vor fi acordate un număr de 45 de performantă  în cuantum de 100 de lei, un număr de 1.277 de burse de merit în cuantum de 80 de lei, alte 5 burse de studiu în valoare de 60 de lei și 100 de burse de ajutor social în cuantum de 60 de lei.

Pentru acordarea acestor burse școlare în bugetul local este prevăzută suma de 570.000 de lei, a precizat primarul Ion Lungu.

Cele mai multe burse școlare, 206, vor fi alocate Colegiului Național „Ștefan cel Mare”, din care patru sunt burse de performanță și 202 sunt burse de merit.

Alte 141 de burse școlare vor fi acordate elevilor Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din care 130 sunt burse de merit șase burse de performanță și cinci burse  sociale, în timp ce la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” vor fi acordate 128 de burse, din care 110 burse de merit, una de performanță și 17 burse sociale.

La Colegiul Național „Petru Rareș” vor beneficia de burse 125 de elevi, din care 103 sunt burse de merit, alte 11 sunt burse de performanță, cinci burse de studiu și șase burse sociale, iar de la Colegiul Naționale „Mihai Eminescu” vor primi burse 111 elevi, patru vor beneficia de burse de performanță, iar 107 de burse de merit.

Cele mai multe burse pentru o școală gimnazială din municipiu, 76, vor ajunge la Școala nr. 3, din care 72 sunt  burse de merit, și câte două burse de performanță și sociale, în timp ce la Școala nr. 1 vor fi acordate 75 de burse școlare, toate fiind burse de merit.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că și prin astfel de alocări de fonduri municipalitatea sprijină școala suceveană.


Intră acum și în grupul de