Lucrările de amenajare a Laboratorului de medicină nucleară și de construcție a patru noi săli de operații au început la Spitalul Județean Suceava. Managerul Vasile Rîmbu: Am finalizat Ambulatoriul și am trecut să facem alte investiții


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, ec. Vasile Rîmbu, a anunțat, luni, că au început lucrările de amenajare a Laboratorului de medicină nucleară în spațiul în care a funcționat Ambulatoriul de specialitate, iar deasupra blocului operator se lucrează la extinderea acestuia pe verticală cu patru noi săli de operații.

„Am dat în folosință noul Ambulatoriu Integrat de Specialitate, dar momentul felicitărilor a trecut și am trecut și noi la alte investiții necesare pentru pacienți: Laboratorul de medicină nucleară și extinderea blocului operator cu patru noi săli de operații”, a declarat Vasile Rîmbu care a menționat că sunt în curs de finalizare lucrările de amenajare și extindere a Ambulatoriului de boli infecțioase pentru copii și adulți.

Consiliul Județean Suceava a aprobat în ședința din luna septembrie amenajarea Laboratorului de Medicină Nucleară din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava cu suma de 22,2 milioane de lei.

Laboratorul de Medicină Nucleară va fi amenajat pe o suprafață de circa 800 de mp din care pe 344 de mp sunt montate aparatele în spațiile eliberate din Ambulatoriul Integrat care funcționează în noua clădire.

Finanțarea înființării Laboratorului de Medicină Nucleară are componenta de construcții-montaj de 8,4 milioane de lei, iar diferența de circa 14 milioane de lei reprezintă dotări, în principal PET-CT și SPET-CT.

De remarcat este că spațiile conexe sunt foarte costisitoare întrucât vor trebui „îmbrăcate” în plumb.

În ceea ce privește extinderea pe verticală a Blocului Operator, aceasta va duce la înființarea a noi patru săli de operații care vor avea dimensiuni de aproximativ 60 mp, fiind mai mari decât cele existente, dar vor fi create și spații anexe corespunzătoare.

Investiția constă în extinderea capacității funcționale a corpului D prin supra-înălțarea cu un nivel, realizându-se un spațiu nou, în conformitate cu legislația în vigoare și standardele internaționale privind eficientizarea serviciilor medicale chirurgicale.

Valoarea totală a investiției cu TVA este de 29,6 milioane de lei, din care construcții-montaj 18,2 milioane de lei și ar urma să fie realizată în 18 luni. (T.B.)


Intră acum și în grupul de