Klaus Iohannis promovează educația, sănătatea și bunăstarea economică


Intră acum și în grupul de

Klaus Iohannis și-a lansat programul pentru alegerile prezidențiale, intitulat ”Împreună pentru România normală”. Documentul menționează, printre priorități, creșterea calității educației, îmbunătățirea serviciilor de sănătate, dezvoltarea economică pe baze sănătoase.

România normală înseamnă România educată, cu un sistem de învățământ echitabil și de calitate, centrat pe câteva principii. Printre aceste principii se numără accesul fiecărui copil la o educație de calitate, care să îi ofere premisele unei cariere de succes,  diminuarea decalajelor dintre urban și rural, reducerea abandonului școlar.

Toate spațiile educaționale trebuie să reprezinte medii sigure pentru elevi și profesori. Pentru aceasta, este necesară alocarea de fonduri pentru atingerea standardelor igienico-sanitare și de siguranță la incendiu. Programul menționează și alocarea de resurse suficiente pentru educație, atât pentru școli, cât și pentru salariile cadrelor didactice.

O Românie normală este o țară în care se construiesc spitale, în care sistemul sanitar este centrat pe asigurarea accesului tuturor cetățenilor la servicii medicale de calitate. Concret, se impun: consolidarea medicinei primare și ambulatorii, asigurarea sustenabilității sistemului de medicină de urgență, oprirea exodului medicilor, prevenția și educația pentru sănătate, creșterea finanţării și controlul cheltuirii banului public.

Integrarea socio-economică a persoanelor din comunităţile marginalizate este o prioritate esenţială. Se impune adoptarea cât mai rapidă a unor măsuri eficiente de revitalizare a comunităţilor defavorizate din mediul urban și rural prin integrarea funcţională a serviciilor medicale, sociale și educaţionale.

România normală înseamnă investiții în creșe și grădinițe cu program prelungit, în sisteme de tip after school, în centre de plasare și reconversie a forței de muncă, precum și în măsuri de promovare a „îmbătrânirii active”, astfel încât trendul demografic negativ să se atenueze, iar riscul de sărăcie să se diminueze semnificativ. (Advertorial)


Intră acum și în grupul de