Cerbul care a murit în Câmpulung Moldovenesc a fost împușcat legal, în baza unui contract între Primărie și o asociație de vânătoare

Cerbul care a murit în Câmpulung Moldovenesc și despre care s-a spus că devenise mascota orașului și ar fi fost împușcat de braconieri a fost vânat legal, în baza unui contract între Primărie și o asociație de vânători.

Șeful Gărzii Forestiere Suceava, ing. Mihai Gășpărel, a declarat pentru News Bucovina că cerbul a fost vânat legal.

„A existat o autorizație de vânătoare. El avea o urmă mai veche de glonț și avea o rană pe spate. Era un exemplar debilitat”, a spus inspectorul șef al Gărzii Forestiere Suceava.

Gășpărel a spus că totul a fost în cadru legal.

„Am cerut toate informațiile. Există și autorizație de vânătoare și contract cu Primăria”, a spus Gășpărel.

Pe rețelele de socializare au apărut informații că un cerb care a trăit în pădurea de la marginea nordică a municipiului Câmpulung Moldovenesc și care devenise  un obișnuit al cartierului ar fi fost braconat și că animalul a murit după ce ar fi venit în zona urbană pentru a fi salvat de oameni.

Povestea cerbului a fost relatată, pe Facebook, de un profesor de la Facultatea de Silvicultură Suceava, Neculai Marcel Flocea:

„A trăit vreme de câţiva ani, în pădurea de la marginea din miazănoapte a Câmpulungului, un cerb frumos, curios şi curajos.
A fost la începuturi doar curios. S-a apropiat mai întâi de livezile şi grădinile oamenilor de la lizierã, apoi prinzând curaj a intrat in curţi şi, în toamnã, chiar şi în oraş mâncând merele căzute din merii din spatele blocului unde locuiesc. Seara târziu şi dimineaţa devreme, temător – parcă să nu deranjeze.
Primăvara mai gusta lalelele, spre vaga iritare a gospodinelor, mai rodea crengile pomilor fructiferi, legumele de pe straturi.
Începuse chiar să „socializeze” cu gazdele de ocazie, care nici nu-l mai alungau. Îi mai făceau poze, apărea pe fb, era o vedetă locală.
Nici de câini nu-i mai era teamă.
Avusese însă naivitatea sã se încreadă în oameni!
În toţi!
Doar că unii nu sunt şi nu pot fi oameni!
Nici măcar semeni ai animalelor de pradă!
Nici vânatori! Cu siguranţă! Căci un vânător autentic n-ar face, in ruptul capului, aşa ceva!
Doar braconieri mizeri!
Doar idioţi!

Mascota cartierului BTT a ieşit azi în plină zi, pentru ultima oară între case. Fusese împuşcat probabil cu câteva săptămâni în urmă, la vremea nuntitului, de către un… neom!
Rănit grav în spate, slăbit mai apoi de septicemie, a ieşit iar între case căutând siguranţa pe care i-o oferiseră mai înainte oamenii.
Ce o fi fost oare în sufletul lui de sălbăticiune rănită?
Ce durere fizică îngrozitoare!
Ce chin pe dânsul!

A ieşit acolo unde mai credea că are scăpare.
Tot între oameni, adică.
A fost însă prea târziu pentru el.

A fost odată un cerb prea încrezător în oameni!
A fost!
Pădurea, da, pădurea va număra un cerb mai puţin.
Oamenii de aici nu vor mai număra, deloc! ”