Un grec a vrut să voteze la Fălticeni, dar i s-a refuzat acest drept


Intră acum și în grupul de

Un cetăţean de naţionalitate greacă a dorit să voteze la alegerile europarlamentare la o secţie de votare din municipiul Fălticeni, dar i s-a refuzat acest lucru după care i s-a transmis că nu poate întrucât nu este înscris pe lista cu cetăţenii comunitari ce au depus o cerere pentru a vota în România.

Potrivit preşedintelui Biroului Electoral Judeţean Suceava, Cătălina Maftei, un cetăţean grec s-a prezentat la o secţie de votare din Fălticeni, pentru a vota, iar reprezentanţii secţiei au solicitat BEJ confirmarea că acesta se află pe lista cu cetăţenii comunitari ce au depus cerere pentru a vota la aceste alegeri în România. Maftei a spus că respectivul cetăţean nu a putut vota întrucât nu este înscris în lista specială.

Alte solicitări similare au fost făcute din partea unor cetăţeni francezi şi belgieni în comunele Moldoviţa şi Vadu Moldovei, dar nici aceştia nu erau înscrişi în lista specială. Potrivit preşedintelui BEJ Suceava, în judeţ nu s-au înregistrat până în prezent incidente privind procesul electoral. Până la ora 10, potrivit datelor statistice, au votat 3,05 la sută dintre suceveni.


Intră acum și în grupul de