Primarul Ion Lungu a lansat procedura pentru selectarea firmelor care se vor ocupa anul viitor de reparațiile de străzi. El spune că s-au realizat doar trei sferturi din lucrările vizate din cauza lipsei de angajați:Ca și anul trecut, nu suntem în stare de consumăm întreg bugetul pentru reparații străzi


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că a lansat procedura pentru desemnarea operatorului care se va ocupa în următorul an de reparații de străzi în municipiu în condițiile în care contractul actual a expirat în 6 octombrie și a fost prelungit cu 90 de zile.

El a spus că valoarea contractului este de 20 de milioane de lei și că speră ca până la 1 februarie să fie desemnat operatorul.

Ion Lungu a mai declarat că în acest an suma alocată a fost de 21,8 de milioane de lei pentru reparații de străzi și s-au consumat 16,67 de milioane de lei și că au rămas neangajate 5,19 milioane de lei.

„Ca și anul trecut, nu suntem în stare de consumăm întreg bugetul pentru reparații străzi. Este aceeași problemă pe care am spus-o și altă dată. Deși a fost un consorțiu de patru firme numai două au lucrat în Suceava efectiv, respectiv SUCT și Florconstruct. Autotehnorom nu a lucrat toată vara în Suceava, a lucrat la ruta ocolitoare, și mă bucur să s-a terminat ruta ocolitoare. Lucrează acum pe strada Lev Tolstoi, este acum o lucrare de investiții”, a spus primarul.

El a arătat că și-ar fi dorit ca la reparații străzi să fie în teren 10-12 formații așa cum era în perioada bună, dar că nu au fost mai mult de 4-5 formații în această vară la lucrări de asfaltări în ciuda insistențelor pe care le-a făcut la firme.

„Nu au forță de muncă suficientă”, a spus Lungu care speră ca noul operator ce va fi desemnat va avea capacitatea necesară.(T.B.)


Intră acum și în grupul de