Filtru rutier la Horodnic de Sus: Un tânăr care a prezentat polițiștilor un permis de conducere din Italia a recunoscut că a cumpărat documentul cu o mie de euro

Un bărbat din Horodnic de Sus a fost depistat la volan, în trafic, deși nu deține permis de conducere, el prezentând un astfel de document emis de autoritățile italiene, dar a recunoscut că a cumpărat actul de la un italian.

Imagine ilustrativă

Astfel, echipajele de poliție din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, au efectuat, sâmbătă, un filtru rutier pe raza comunei Horodnic de Sus, la intersecția DN 2E cu drumul comunal DC 45, iar în jurul orelor 21.20, a fost oprit un autoturism marca VW Golf culoare roșu, care se deplasa pe DC 45, raza comunei Horodnic de Sus, pe direcția centrul comunei -comuna Marginea.

La volanul mașinii era un tânăr de 29 ani din comuna Horodnic de Susacesta prezentând permisul de conducere categoria B, eliberat de autoritățile italiene în septembrie 2018, certificatul de înmatriculare al autoturismului și polița RCA.

În urma interogării bazei de date, s-a stabilit că permisul de conducere prezentat nu figurează în evidențe, și s-a stabilit că acesta nu are nici permis de conducere românesc.

Tânărul a recunoscut că a obținut permisul de conducere de la un cetățean italian, pentru suma de circa 1000 de euro.

În acest caz permisul de conducere a fost reținut în vederea efectuării unei examinări criminalistice și a fost deschis dosar penal pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale”, „uzul de fals” și „fals material în înscrisuri oficiale”. (N.B.)