Viceprimarul Lucian Harșovschi a declanșat o nouă etapă de informare privind colectarea selectivă corectă a deșeurilor: Facem pași vizibili către un oraș verde, curat și civilizat


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi împreună cu responsabilii de domeniul salubrizării din Primărie a început, de luni, o acțiune de informare a sucevenilor privind folosirea punctelor de colectare a deșeurilor instalate recent și modul în care se face colectarea selectivă corectă a deșeurilor.

Viceprimarul a spus că Suceava face parte din rândul orașelor care reciclează responsabil și că se fac pași pași vizibili către un oraș verde, curat și civilizat.

Harșovschi a menționat că luni, începând cu ora 11:00, împreună cu colegii din cadrul Primăriei, a mers la punctele de colectare nou amplasate pentru a informa sucevenii despre colectarea selectivă corectă a deșeurilor.

„Fac apel către toți locuitorii municipiului, să sprijine acest proiect, să colecteze cu responsabilitate, pentru că nu este doar o obligație legală, ci și una civică”, a spus viceprimarul.

El a menționat că în cazul în care se constată încălcări ale normelor stabilite se va recurge la aplicarea unor amenzi atât pentru personale fizice, cât și pentru cele juridice, cuprinse între 600 – 2.500 lei.

„Colectarea și reciclarea selectivă reprezintă soluții pe termen lung. Doar așa vom reuși să trăim sănătos și să păstram un mediu mai curat, atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare”, a spus Lucian Harșovschi.

Viceprimarul a declarat recent la Interviurile News Bucovina că urmează și această etapă de informare a sucevenilor legată de colectarea selectivă.

El spunea atunci că sunt 40 de angajați ai Primăriei care se vor ocupa de această problemă și că vor merge la punctele de colectare pentru a vedea dacă sucevenii fac colectare selectivă.

„Voi merge și eu. Mi-e mie rușine de rușinea lui când îl vezi că are un sac pe care îl pune în coșul care nu trebuie.Îi rog pe suceveni să ridice capacul. Dacă e plin să pună în celălalt”, a spus viceprimarul.

„99 la sută dintre suceveni sunt oameni de bună credință și le mulțumesc pentru implicare. Dar acel 1 la sută dacă aruncă lângă, mai vine și altul și aruncă lângă și îți vine la un moment dat să te întrebi dacă nu se știe cum să se arunce la gunoi”, a spus atunci Lucian Harșovschi. (T.B.)


Intră acum și în grupul de