Propus pentru funcția de ministru al Culturii, suceveanul Bogdan Gheorghiu va fi audiat, miercuri la prânz, în comisiile reunite de Cultură ale Parlamentului


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu, propus pentru funcția de ministru al Culturii în Guvernul Ludovic Orban urmează să fie audiat, miercuri, în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

Astfel, potrivit programului stabilit de Birourile Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, audierile candidaților pentru funcțiile de ministru în Guvernul condus de Ludovic Orban, au fost programate pentru zilele de marți și miercuri.

Propunerea PNL pentru ministerul Culturii, suceveanul Bogdan Gheorghiu, urmează să fie audiat miercuri, începând cu ora 12:00 în comisiile reunite de Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă ale Camerei Deputaților și Senatului.

În urma audierii, comisia  va întocmi un aviz comun consultativ, motivat, pe care îl va prezenta candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Respectivul aviz va fi depus la cele două birouri permanente care dispun difuzarea lor deputaţilor şi senatorilor.

„Dacă, în urma audierii, un candidat pentru funcţia de ministru a primit aviz nefavorabil, prim-ministrul desemnat poate prezenta o nouă propunere sau poate să menţină propunerea iniţială. Dacă prim-ministrul desemnat a nominalizat o altă persoană pentru funcţia de ministru, respectiva persoană va fi audiată conform alineatelor precedente, iar votul pentru acordarea încrederii Guvernului se va da după depunerea unui nou aviz”, prevede procedura legală.

Votul pentru învestirea noului guvern ar urma să fie exprimat luni, 4 noiembrie, de la ora 14:00.


Intră acum și în grupul de