Viceprimarul Lucian Harșovschi spune că în acest an municipalitatea a turnat covoare asfaltice pe 82.000 de mp pe străzi din toate cartierele și s-au reabilitat 1001 locuri de parcare. El cere ACET să aducă la starea inițială infrastructura rutieră după intervenții la avarii


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat că în acest an s-au executat lucrări de asfaltare și reparații pe mai multe străzi din municipiu și că față de anul trecut aceste lucrări au fost mult mai ample.

Astfel, dacă în 2018 dintr-un program de 16 milioane de lei, au fost executate lucrări de 9,5 milioane de lei, în 2019, dintr-un program de 21 de milioane de lei s-au executat până în prezent lucrări în valoare de 16 milioane de lei.

Harșovschi a menționat că în acest an s-a turnat covor asfaltic în municipiu pe o suprafață totală de peste 82.000 de mp și s-au făcut reparații punctuale pe o suprafață de peste 18.000 mp.

Astfel, în cartierul Burdujeni sunt covoare asfaltice noi pe străzile Putna, Tineretului, Eroilor, Cabanei, dar și podul peste râul Suceava din zona Bazar și breteaua pasajului CF, Constructorului, Triajului, Grigore Antipa, fiind acoperită o suprafață totală de covor asfaltic de 39.522 mp, la care se adaugă peste 5700 de mp de reparații.

În cartierul Ițcani au fost reabilitate străzile Gheorghe Doja și Biruinței cu o suprafață totală de peste 10.700 de mp, iar reparații pe 6.351 mp, iar în zona centrală s-a turnat covor asfaltic pe o suprafață de peste 14.000 de mp pe străzi, dar și reparații pe aproape 4000 de mp.

În cartierul Zamca s-au turnat covoare asfaltice noi pe peste 6000 de mp și se continuă pe Ion Neculce, în timp ce în cartierul George Enescu s-au executat lucrări de asfaltare pe peste 6500 de mp, iar în Obcini s-au efectuat lucrări pe circa 4500 de mp.

Viceprimarul a spus că deși proiectul parcărilor a fost blocat până în luna iulie, în acest an s-au reabilitat 1001 locuri de parcare.

„Va trebui să lucrăm și mai bine începând de anul viitor, mai ales că se implementează și programul parcărilor de reședință”, a spus Harșovschi.

El a menționat că municipalitate va încerca să finalizeze în perioada următoare toate șantierele în lucru și nu să le conserve peste iarnă.

În ceea ce privește lucrările de intervenție de la ACET în infrastructura stradală, viceprimarul a spus că aceștia vor trebui să refacă strada așa cum a fost pentru că e vorba de banii sucevenilor.

„Sunt avarii, dar o avarie după ce este rezolvată, trebuie ca zona să fie refăcută și adusă la starea inițială”, a spus Harșovschi.

El a adăugat că a fost trimisă o adresă operatorului de apă și canal căruia i s-a transmis clar că astfel de lucruri trebuie să se oprească.

„Eu nu spun că e vina conducerii (…), dar vreau să cred că atunci când vor fi avarii vom fi anunțați din timp, că vor tăia asfaltul așa cum trebuie și vor și reface”, a spus viceprimarul.


Intră acum și în grupul de